Waar vandaan: Help > Uitschrijven

Uitschrijven

Wil je jezelf ergens terug op uitschrijven? Geen probleem en zeer eenvoudig!

  1. Je bent ingeschreven op de mailgroepen en wenst hierop uit te schrijven
    Zie deze pagina met de eenvoudige uitleg en zelfs foto's.
     
  2. Je ontvangt (vele) e-mails en wil hierop uitschrijven.
    Je zal waarschijnlijk de mailgroepen bedoelen waarop je bent ingeschreven.
    Zie deze pagina met de eenvoudige uitleg en zelfs foto's.
     
  3. Je ontvangt e-mails van het forum om je mee te delen dat er iemand gereageerd heeft op een bepaald onderwerp of je een privé bericht heeft gestuurd.
    Je hebt in dit geval zelf opgegeven van welke onderwerpen je specifiek e-mails wenst te ontvangen.
    Dit stoppen kan eenvoudig door te surfen naar het forum, in te loggen en in het profiel de optie uit te schakelen.
     
  4. Je ontvangt de SeniorenNet Nieuwsbrief en wil je hierop uitschrijven.
    Open een nieuwsbrief en ga helemaal naar onderen. Daar zie je een link staan onder "UITSCHRIJVEN". Klik erop en je bent uitgeschreven.
    Heb je geen nieuwsbrief meer of kan je de link niet vinden? Geen probleem! Surf naar http://administratie.seniorennet.be/Nieuwsbrief/uitschrijven_nieuwsbrief_seniorennet.php en geef daar je e-mail adres in om te verwijderen.
     
  5. Je ontvangt de SeniorenNet Chatnieuwsbrief en wil je hierop uitschrijven.
    Open een nieuwsbrief en ga helemaal naar onderen. Daar zie je een link staan onder "UITSCHRIJVEN". Klik erop en je bent uitgeschreven.
     
  6. Je ontvangt een nieuwsbrief van de SeniorenNet Blogs.
    Zeer af en toe wordt er een nieuwsbrief verstuurd voor de blogs. Om je hierop uit te schrijven, doe je dit door je blog te verwijderen.
     
  7. Je ontvangt een Forum Nieuwsbrief
    Zeer af en toe wordt er een nieuwsbrief verstuurd voor het forum. Om je hierop uit te schrijven, stuur je een e-mailtje naar de moderators om je gebruikersnaam terug te laten verwijderen. (moderators [at] seniorennet [puntje] be)
     
  8. Je ontvangt e-mails in verband dat mensen hebben gereageerd op je zoekertje en wil je hierop uitschrijven.
    Deze e-mails worden in feite niet gestuurd door SeniorenNet, maar ingegeven door bezoekers die reageren op een zoekertje dat u recent zelf geplaatst hebt op de website. Om geen e-mails meer te ontvangen, verwijderd u het zoekertje.
    Ga hiervoor naar Zoekertje > klik op Verwijderen > Geef de juiste gegevens in > Druk op "Verwijderen".
    Rechtstreekse link: http://www.seniorennet.be/Pages/Zoeken/zoekertje_del_step1.php
    De precieze gegevens van uw zoekertje (ID en paswoord) heeft u toegestuurd gekregen via e-mail op het moment dat u het zoekertje hebt toegevoegd. Indien u deze e-mail niet meer heeft, kan u op de website uw zoekertje gewoon terugzoeken, het zoekertje openen en onderaan klikken op "Verwijderen".
     
  9. Je ontvangt e-mails betreffende de foto-albums
    Deze e-mails worden maar zeer af en toe verstuurd. Het zijn in feite nieuwsbrieven voor de foto-album gebruikers met nuttige informatie over nieuwe diensten of wijzigingen. Om u hierop uit te schrijven logt u in op de foto-albums, en verwijderd u de account.
     
  10. Je ontving een e-card voor een speciaal moment (Pasen, Kerstmis, Verjaardag) van SeniorenNet en wenst dit niet meer
    Deze e-cards worden gestuurd naar de leden van de SeniorenNet Nieuwsbrief. Kijk bij puntje 4 "Je ontvangt de SeniorenNet Nieuwsbrief en wil je hierop uitschrijven." hoe je jezelf daarop uitschrijft
     

Nog veel surfplezier op SeniorenNet.be!

PS: Merk op dat SeniorenNet u slechts kan e-mailen nadàt u zichzelf hebt ingeschreven hierdoor. Zowel voor de mailgroepen, forum,... dient u zich specifiek voor te hebben ingeschreven (zelfs met e-mail activatie om zeker te zijn dat ù zichzelf hebt ingeschreven en niet iemand anders per ongeluk uw e-mail adres heeft gebruikt).

Uw e-mail adres niet gevonden?

Indien het systeem aangeeft dat uw e-mail adres niet ingeschreven is, terwijl u wel degelijk nog steeds e-mail(s) ontvangt, dan geeft u waarschijnlijk een verkeerd e-mail adres op. Gelieve het juiste e-mail adres op te geven waar de e-mails daadwerkelijk naartoe gestuurd worden en aankomen.

Het komt soms voor dat mensen meerdere e-mail adressen hebben die in dezelfde mailbox terechtkomen. Bijvoorbeeld uw gebruikersnaam en een zelf gekozen naam: fa45596@skynet.be en jefjanssen@skynet.be zouden beide in dezelfde mailbox terecht kunnen komen. U koos misschien bij de inschrijving het éne e-mail adres, en wenst nu het andere (dat niet gekend is bij ons) uit te schrijven. Kies dus hetgene dat u wel degelijk gebruikte bij inschrijving.
Soms hebben mensen ook verschillende e-mail adressen: jefjanssen@telenet.be en anpeeters@telenet.be zouden bijvoorbeeld in dezelfde e-mailbox kunnen aankomen indien u dit bij uw provider zo hebt ingesteld. Ook hier geldt dat het mogelijk is dat u bij inschrijving een ander opgaf dan u nu wenst uit te schrijven. Geef dus het origineel opgegeven e-mail adres op.
Tot slot kan het ook gebeuren dat u langere tijd geleden inschreef en intussen uw e-mail adres licht gewijzigd is. U heeft misschien een @pandora.be e-mail adres ingegeven, terwijl dit nu @telenet.be geworden is. Indien dit bij ons nog steeds gekend staat onder @pandora.be, dient u dus dat e-mail adres in te geven om uit te schrijven.

U weet uw paswoord niet meer om uit te schrijven?

Voor sommige rubrieken zoals o.a. de mailgroepen, blogs of foto-albums heeft u en paswoord nodig om uit te schrijven. U weet dit niet meer? Geen probleem!

Surf naar http://www.seniorennet.be/Pages/Overige/paswoord_vergeten.php en vraag het paswoord opnieuw aan. Na enkele ogenblikken krijgt u het toegestuurd!

U weet niet naar welk e-mail adres het gestuurd wordt?

Indien u echt niet weet naar welk e-mail adres de e-mails worden gestuurd en het systeem via bovenstaande manieren telkens zegt dat het adres niet gekend is als ingeschreven, dan kan u op volgende manier achterhalen wat nu werkelijk ingeschreven is. Uiteraard is het eenvoudigste u te herinneren wat u origineel inschreef, of de originele bevestigingse-mail terug te vinden.

Dit kan u eenvoudig zien door de e-mail(s) die u ontvangt te openen. Bij het veld "Aan" of "To" staat het e-mail adres naar waar het gestuurd werd. Zoals te zien op volgende foto.

Adres vinden

Het openen van een e-mail is in de meeste e-mail programma's eenvoudigweg door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop.

Voor het geval u hier uw e-mail adres niet kan vinden, en er geen ontvanger opstaat of bijvoorbeeld "undisclosed-recipients:", dan kan u dus de ontvanger niet onmiddellijk zien. Ook eventuele andere redenen kunnen maken dat u verder wil zoeken naar de precieze ontvanger.

Adres vinden

U doet dit door de e-mail te openen (meestal erop te dubbelklikken, wij nemen in dit voorbeeld Windows Mail - Outlook Express).

Vervolgens linksboven klikken met je linkermuisknop op "Bestand" en dan klikken op "Eigenschappen".

Adres vinden

Klik vervolgens bovenaan op "Details".

U krijgt nu de zogenaamde "header" van de e-mail te zien. Achter het woordje "To" ziet u het adres staan waar de originele zender de e-mail naartoe stuurde.

Adres vinden

Een aantal zaken werden in het zwart weggehaald om privacy redenen.

Indien dit ook niet het geval is en u hier het juiste e-mail adres niet kan achterhalen, dan kijkt u op dezelfde plaats naar andere velden, zoals op volgende foto. Hiermee kan u zeker wel het juiste adres achterhalen. Zoek naar "Original-to", "Received", "Delivered-to" of "For" en dan uw e-mail adres.

Adres vinden

Indien u geen Outlook Express, Windows Mail of Outlook gebruikt is de procedure mogelijk lichtjes anders. Zoek naar de "headers" of "broncode" van het bericht.

Op volgende pagina krijgt u voor andere programma's en online webmail toepassingen uitleg. Indien die van u er niet bijstaat, kijk in de helpbestanden van het programma of online webmail om de headers of broncode/source van het e-mail bericht te achterhalen.

http://www.seniorennet.be/Pages/Help/versturen_headers_email.php

http://www.seniorennet.be/Pages/Help/versturen_bron_source_en_headers_email.php

Een probleem?

 

Indien u het echt niet kan, dan is er de mogelijkheid om de adviescommissie [at] seniorennet [punt] be te vragen om u uit te schrijven. Geef precies het e-mail adres op waar de e-mails naartoe verstuurd worden en om welke e-mails het gaat (forum, mailgroepen, nieuwsbrief,...) of stuur eventueel zo'n e-mail mee in bijlage zodat men snel en eenvoudig kan zien welke rubriek het is.