Waar vandaan: Culinair > Winnaars > Winnaars stoomgerechten

Winnaars stoomgerechten

Winnaars stoomgerechten :

osteo6 Asperges met scampi's
osteo6 Asperges met scampi's en kervelsaus
osteo6
Pasteitjes met aspergeragout

1/Asperges met scampi's - Linda Massa

Ingrediënten:
12 asperges geschild, 12 scampi's, peper, zout, olijfolie
Voor de saus:
100 gr asperges (ondereinden),
½ dl room, 1 el crème fraîche,
½ dl witte wijn asperges
bieslook, kervel,
100 gr boter, peper & zout, cayennepeper

Bereidingswijze:
Stoom de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. De room, crème fraîche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.
Bestrooi de scampi's met weinig peper en zout en stoom ze  ,dan 1-2 eetlepels olijfolie verhitten, doe in de andere pan de asperges en in de andere de scampi's en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus. Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampi's er overheen en verdeel de saus over de borden. Serveren met gekookte aardappelen


2/Asperges met scampi's en kervelsaus - Monique Ghijselinck

Ingrediënten voor 4 personen:
20 witte asperges
50 g boter
2 hard gekookte eieren
Citroensap
Kervel
¼ van een kippenbouillonblokje
1 kg Scampi’s
Peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de asperges.
Stoom de asperges en houd ze warm.
Plet het eiwit enerzijds en het eigeel anderzijds van de hardgekookte eieren apart.
Bak de scampi’s in een pan.
Voeg wat citroensap toe aan de kippenbouillon en laat het geheel inkoken.
Voeg hieraan de boter toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg het geplette eiwit en eigeel toe.
Voeg de gehakte kervel toe.
Leg de asperges en de scampi’s op een bord en breng hierover de kervelsaus.

 

3/ Pasteitjes met aspergeragout - Janssen Albertine

voorgerecht voor 4 personen

500 gram asperges
4 pasteibakjes
150 gram verse vissaus hollandaise
100 gram scampi's
1 eetlepel fijngeknipte kervel
1 eetlepel creme fraiche

Werkwijze
Schil de asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Stoom de stukjes asperges gaar. Verwarm de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Zet de vissaus op laag vuur en roer de aspergestukjes, de scampi's, de kervel en de creme fraiche erdoor. Vul de pasteibakjes met de ragout en zet de deegdekseltjes erop. Garneer met wat groen en een schijfje citroen en een takje dille.
Heerlijk als een voorgerecht.

Vitelma print


 

Bron: wedstrijd aangeboden door Vitelma