Winnaars Salades
|
1/ Frisse salade met peer en gorgonzola - Nele Vanderbist
Ingrediënten:
een krop salade
2 peren
100 gr gorgonzolakaas
1 ajuin
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
zout
peper
Bereidingswijze:
Was de salade, doe de salade in een kom.
Snij de ui in reepjes.
Voeg de ui toe aan de sla.
Snij de peren in schijfjes.
Voeg toe bij de salade.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout.
Schep de dressing door de sla.
Snij de gorgonzola in blokjes en strooi ze over de salade.
2/ Coupe met asperge en hamsalade - Danny Rogge
Ingrediënten:
4 blaren sla
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels verse slagroom
1 koffielepel citroensap
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel sinaasappelsap
250 gram asperges
150 gram ham
Bereidingswijze:
Vermeng mayonaise, slagroom, citroensap, sherry en sinaasappelsap door elkaar.
Voeg de hamreepjes en de fijngesneden asperges toe en meng door elkaar
Neem glazen coupes en vul deze eerst met een bodem van sla
Schep daarna de vulling op de sla en dien op
3/ Salade met geitenkaas en spek - Astrid Goormans
Benodigdheden
Gemengde sla
Kleine trostomaatjes
Hard gekookt ei
Struikje witlof.
Gebakken spekblokjes
Pijnboompitten
Broodkorstjes
Geitenkaasjes
Werkwijze
Groot bord half gevuld met gemengde sla, daarop een mini trostomaatje in vieren gedeeld, een hard gekookt ei in vieren.
Naast de sla 3 of 4 grote witloofblaadjes.
Gevuld met wat gebakken spekblokjes.
Geitenkaasjes met spek bakken en er naast leggen.
Mengeling van pitten en croutons beetje bakken en erover strooien.
Naargelang je smaak kan je ook nog schijfjes komkommer of schijfjes radijsjes aan het bord toevoegen.
Lekker met fijne kruidenvinaigrette.
Dit alles met een lekker vers gebakken stokbrood.
En natuurlijk niet te vergeten, een fris glaasje wijn.