Waar vandaan: Culinair > Winnaars > Winnaars Kastanjes

Winnaars Kastanjes

Winnaars Kastanjes :

osteo6 Kastanjetruffels met chocolade
osteo6 Everzwijn met kastanje/spekbeursje
osteo6 Kippensoep met kastanjes

1/ Kastanjetruffels met chocolade - Els Popeye

Benodigdheden:
200 gram chocolade
50 gram verse kastanjes
6 eetlepels boter
50 gram suiker
2 eetlepels cognac
1 theelepel vanille-essence
cacaopoeder

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade au bain marie.

Kook de kastanjes vijf minuten en verwijder de pel. Doe ze dan in een blender tot ze fijn gemalen zijn. (kan ook met de hand).

Meng de boter met de suiker tot je een romig geheel hebt. Voeg de kastanjes, de cognac en de vanille toe. Doe er op het laatste de gesmolten chocolade bij.

Laat afkoelen in de koelkast tot het mengsel vast genoeg is om er bolletjes mee te rollen.

Rol ze daarna door het cacaopoeder.

Smakelijk!

 

2/ Everzwijn met kastanje/spekbeursje - Willy Dejaeger

Benodigdheden (per persoon):
2 kastanjes
2 sneetjes gerookt spek
1 dessertlepel met honing
1 everzwijnfiletje
rode porto
perensiroop

Bereidingswijze:
We doen de kastanjes in een plastiekzakje en zetten deze 20 seconden in de microgolf. We halen de schil van de kastanje, wentelen de kastanje in de honing en rollen het geheel in gerookt spek. We bakken het vlees even aan in de pan, samen met het kastanje/spekbeursje en bewaren dit daarna even in aluminiumpapier om warm te houden. Bij het aanbaksel in de pan gieten we een flinke scheut porto en voegen daar wat perensiroop aan toe, we laten dit even inkoken. We versnijden het everzijnfilet in fijne sneetjes en leggen dit op een bord, daarnaast dresseren we 2 beursjes van spek met de kastanje. We werken het vlees af met de portosaus. Op te dienen met kroketjes, puree enz. naar eigen smaak.

 

3/ Kippensoep met kastanjes - Pieter Baeckelandt

Benodigdheden:
2 kippenborsten
1 ui
1 preistengel
2 wortels
50gr boter
500 gr kastanjes
150 gr sjalotjes
1 takje selder
stokbrood

Bereidingswijze:
Blancheer de kippenborsten (versneden in stukjes) in een kom met water. Als het water kookt, haal dan de stukjes kip eruit. Voeg vervolgens de ui, de wortels en de preistengel (grof gesneden) toe.

Laat de bouillon een half uurtje trekken.

Fruit ondertussen in een andere kom de hele (gepelde) kastanjes met de sjalotjes in wat boter. Doe dit 20 minuten tot de kastanjes zacht zijn. Voeg dan de bouillon toe die al gemaakt is.

Laat het geheel een half uur koken. Doe alles in een mixer.

Serveer de soep met stukjes kip, een stukje selderie en stokbrood.

Smakelijk!

Vitelma print


 Bron: wedstrijd aangeboden door Vitelma