Waar vandaan: Culinair > Winnaars > Winnaars Bier

Winnaars Bier

Winnaars Bier :

osteo6 Zalm met koolreepjes en Hoegaards bier
osteo6 Konijnbouten met Grimbergen
osteo6 Spareribs met bier

1/ Zalm met koolreepjes en Hoegaards bier (voor 2 personen) - Davy Meybos

Benodigdheden:
300 g groene kool
50 g boter
1 theelepel jeneverbessen
1 grote sjalot
2 x 150 g zalmfilet
100 g gerookt spek
2 dl hoegaards bier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Versnipper de sjalot. Snijd ook de kool in fijne reepjes. Fruit de sjalot, het spek en de jeneverbessen in een nootje boter en doe alles in een ovenschotel. Leg vervolgens de koolrepen en als laatste de zalm erop. Overgiet met het bier en kruid met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven en overgiet regelmatig. Haal de zalm uit de ovenschotel, voeg de room toe aan de saus en ga na of u eventueel nog wat peper en zout moet toevoegen.

Tip: Serveer met aardappelpuree.

 

2/ Konijnbouten met Grimbergen (voor 4 personen) - André De Gier

Benodigdheden:
4 bouten
2 wortelen
1 ui
2 teentjes look (volgens smaak)
1 groene paprika
2 boterhammen besmeerd met mosterd van dyon
1 flesje Grimbergen
25 cl sojaroom van alpro
50 gr alpro soja bakken en braden
peper, zout en 1 zakje konijnkruiden, peterselie of koriander
1 bokaal wildfond

Bereidingswijze:
Neem een flinke braadpot en laat de boter er in smelten, kruid de konijnenbouten en bak ze mooi aan.
Neem ze uit de pot en zet ze apart
Pel de ui, snipper ze fijn en voeg toe in de pot; fruit ze glazig; voeg er dan de paprika in blokjes toe, samen met de even grote gesneden wortel en op het laatst de look (brand snel aan). Alles goed mengen en voeg de bouten toe, voeg daar ook de mosterdboterhammen aan toe om te dikken.
Alles blussen met de grimbergen en de fond (nog geen room!!!). Laat op middelmatig vuur gedurende een half tot 1uur sudderen, (vlees moet gemakkelijk van de bouten komen) Op het laatst de room toevoegen en opdienen met gegratineerde aardappeltjes of kroketten, en afwerken met plukje peterselie en-of koriander.

 

3/ Spareribs met bier (voor 4 personen) - Annie Haels

Benodigdheden:
1,250 kg spareribs
1 el honing
1/2 el soyasaus
1 tl mosterd
1 tl rozemarijn
1 tl worchestersaus
2 dl donker bier bijv. trappist
1 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Meng in een kom de soyasaus, mosterd, rozemarijn, worchestersaus, bier en peper en zout.
Voeg ook de olijfolie toe en roer goed door elkaar.
Stop de spareribs in een hersluitbare diepvrieszak, giet de marinade erbij, sluit de zak en schud goed!
Laat 1 uur trekken in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 22O° C.
Bak het vlees ongeveer 30 minuten in de oven.

Voor de saus:
Giet de marinade in een steelpan samen met de honing.
Breng aan de kook en laat 1/3 inkoken op een matig vuurtje.
Breng op smaak met peper en zout.

Vitelma print


 

Bron: wedstrijd aangeboden door Vandemoortele