Wat is soja?

Waar vandaan: Culinair > Voeding en gezondheid > Wat is soja?

Wat is soja?

In China gebruikt men al duizenden jaren soja als bron van eiwitten en om haar andere voedingskundige kwaliteiten.

Soja wordt op verscheidene plaatsen ter wereld geteeld (bijvoorbeeld Canada, China en Brazilië). Er bestaan duizenden variëteiten sojaplanten. De bekendste schenkt ons de gele sojabonen. Deze plant groeit in een warm en vochtig klimaat. Het duurt tussen de 150 en 200 dagen voor ze volgroeid is. Ze is dan 80 cm hoog en heeft kleine, witte of paarse bloemetjes waaruit peulen groeien die 1 tot 4 bonen dragen. In deze nagenoeg bolvormige bonen schuilt de heilzame kracht van soja.

Sojabonen

 

 

 

 

 

Gele sojabonen zijn rijk aan gezonde eiwitten, vezels, olie en mineralen. Kortom, aan alle essentiële elementen die deel uitmaken van een gezonde voeding.

 

 

 

 

 

Bron: Alpro