Waar vandaan: Culinair > Recept >

‘Culinaire’ van Vandemoortele, de olie voor elk recept
Welke olie is geschikt voor welk gebruik? Vanaf nu hoef je je deze vraag niet meer te stellen. Als oliespecialist heeft Vandemoortele immers een olie ontwikkeld die zowat voor alle toepassingen geschikt is.

Een evenwichtige compositie
Deze olie is een evenwichtige compositie van koolzaadolie, zonnebloemolie, maïskiemolie en druivenpitolie. Door zijn uitstekende balans tussen mono-onverzadigde en poly-onverzadigde vetzuren is deze olie heel goed geschikt voor koude en warme bereidingen.
Bovendien is het ook nog een gezonde keuze want de olie is van nature rijk aan Omega3 en Vitamine E.

Vandemoortele Culinaire, van slaatjes tot gebak
Vandemoortele Culinaire is de vanzelfsprekende keuze voor de bereiding van slaatjes, mayonaises en vinaigrettes. Maar je gebruikt ook dezelfde olie om een heerlijk gebak te maken, voor de barbecue of voor de wok. In dit boekje vind je enkele recepten met toepassingen van deze uitzonderlijke olie. Maar je zal zien: hoe meer je Vandemoortele Culinaire gebruikt, hoe meer mogelijkheden je zal ontdekken!

Ingrediënten
koolzaadolie, zonnebloemolie, maïskiemolie en druivenpitolie.

 Gemiddelde voedingswaarden per 100g
 Energie  900 kcal/3700kJ
 Eiwitten  0g
 Koolhydraten waarvan suikers  0g
 Vetten  100g
   verzadigd    9g
   mono-onverzadigd    48g
   poly-onverzadigd    43g
     waarvan  
      - linolzuur
      (Omega 6)
      36g
      - alfa-linoleenzuur
      (Omega 3)
      7g
 Voedingsvezels  0mg
 Natrium  0g
 Cholesterol  0mg
 Vitamine E
 (20g*= 38% ADH**)
 19mg
 * 20g = 1 portie
 ** Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid