Waar vandaan: Culinair > Recept >
Arachideolie wordt gewonnen uit de arachide, ook wel grondnoot of pinda genoemd. De Arachideolie van Vandemoortele is een heel evenwichtig samengestelde olie. Ze bevat 14% verzadigde en 86% onverzadigde vetzuren, waarvan 53% mono-onverzadigde en 33% poly-onverzadigde vetzuren. Door haar samenstelling is ze zowel voor koude als warme bereidingen (max. 180°C) geschikt. Bij lage temperaturen kan de olie lichtjes stollen. Bij kamertemperatuur verdwijnt dit opnieuw. Dit heeft geen nadelige invloed op de kwaliteit.
Ingrediënten
100% arachideolie
Gemiddelde voedingswaarden per 100g | ||||
Energie | 3700 kJ / 900 kcal | |||
Eiwitten | 0g | |||
Koolhydraten | 0g | |||
Vetten | 100g | |||
verzadigd | 14g | |||
mono-onverzadigd | 53g | |||
poly-onverzadigd | 33g | |||
waarvan | ||||
- linolzuur (Omega 6) |
30g | |||
- alfa-linoleenzuur (Omega 3) |
3g | |||