Waar vandaan: Culinair > Recept >

Arachideolie wordt gewonnen uit de arachide, ook wel grondnoot of pinda genoemd. De Arachideolie van Vandemoortele is een heel evenwichtig samengestelde olie. Ze bevat 14% verzadigde en 86% onverzadigde vetzuren, waarvan 53% mono-onverzadigde en 33% poly-onverzadigde vetzuren. Door haar samenstelling is ze zowel voor koude als warme bereidingen (max. 180°C) geschikt. Bij lage temperaturen kan de olie lichtjes stollen. Bij kamertemperatuur verdwijnt dit opnieuw. Dit heeft geen nadelige invloed op de kwaliteit.

Ingrediënten
100% arachideolie

 Gemiddelde voedingswaarden per 100g
 Energie  3700 kJ / 900 kcal
 Eiwitten  0g
 Koolhydraten  0g
 Vetten  100g
    verzadigd     14g
    mono-onverzadigd     53g
    poly-onverzadigd     33g
    waarvan  
         - linolzuur
           (Omega 6)
    30g
         - alfa-linoleenzuur
           (Omega 3)
    3g