Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Donderdag

Recept van de dag

Asperges à la flamande. culinair

30 min. Vegetarisch Keuken: Belgisch Afdrukken
Asperges à la flamande.

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Voedingswaarde


Bereiding

• Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en plet ze met een vork fijn.

• Schil de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze beetgaar.

• Smelt ondertussen de vetstof op een matig heet vuur.

• Neem de pan van het vuur en roer de eieren en de peterselie door de gesmolten vetstof. Breng op smaak met nootmuskaat.

• Schik de asperges op voorverwarmde borden en lepel er de saus over.

• Dien onmiddellijk op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (3)

Tip om asperges te koken
- laat gezouten water aan de kook komen
- asperges bijvoegen
- terug aan de kook laten komen
- vuur afzetten en asperges 20 min in het vocht laten liggen
- asperges uit het water halen en laten uitlekken in een toegevouwen propere vaatdoek (uiteraard niet gespoeld met wasverzachter)
Achla , ingegeven op 25 april 2012, 17:17
Weinig
Zelfs als voorgerecht vind ik dat er héél weinig asperges worden gebruikt.
Minstens 200 tot 250 gr zou effectief mogen. Als hoofdgerecht zou ik zelfs 500 gr aanraden.
Doet er niet toe , ingegeven op 26 april 2009, 10:53
Asperges
Zo eet ik het zelf ook altijd!Dit is het beste recept!
Maria1 , ingegeven op 27 april 2008, 18:59

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 38087 keer gezien | 16 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=301