Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Donderdag
Recept van de dag
Kalkoen op zijn 'osso buco's'
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- tijm en laurier
- 2 wortelen
- 4 tomaten
- 2 selderijstengels
- sap en schil van 1 sinaasappel
- 2 uien
- peper en zout
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 eetlepel(s) Parmezaanschilfers
- 2 eetlepel(s) gehakt basilicum
- 4 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 gram kalkoenfilet
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 207
Bereiding
Snijd de kalkoen in stukken van 3 cm en bak ze aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper (en zout).
Pel de uien en de knoflook. Schraap de wortelen. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Hak de knoflook fijn. snijd de wortelen, de uien en de selderij in blokjes van 1 cm en voeg ze samen met de knoflook bij de kalkoen.
Blus het geheel met de balsamicoazijn en het sinaasappelsap.
Voeg de tomaten en de tomatenpuree en eventueel wat water toe.
Voeg er een stukje sinaasappelschil, de tijm en laurier bij en laat gedurende 40 minuten verder garen.
Serveer met de parmezaanschilfers en het basilicum.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 47027 keer gezien | 15 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=166
Asperges carbonara
40 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- nootmuskaat
- 1 deciliter Alpro soya Cuisine
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 3 stuk(s) eieren
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 150 gram pasta
- 500 gram asperges
Voedingswaarde
Bereiding
• Schil de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze beetgaar.
• Kook ondertussen ook de pasta beetgaar.
• Bak de spekjes in een pan met een antiaanbaklaag en giet het vet weg. Haal de pan van het vuur en roer er de sojaroom bij.
• Klop de eieren in een ruime schaal los en breng ze op smaak met peper en nootmuskaat.
• Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
• Doe de pasta en de spekjes in de schaal met de eieren en roer alles om. Giet er de geurige olijfolie bij en breng op smaak met peper.
• Schik de asperges op voorverwarmde borden en leg op het uiteinde van de asperges enkele lepeltjes pasta.
• Dien onmiddellijk op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 55175 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=307
Zwaardvis op Siciliaanse wijze
20 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- sap van 1 citroen
- 6 zwaardvismoten van elk 150 g
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 3 eetlepel(s) kappertjes
- 4 deciliter witte wijn
- 4 eetlepel(s) bloem
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
Voedingswaarde
Bereiding
•Breng de bloem op smaak met peper en zout en haal er de vis door.
•Bak de vis in de warme olie gedurende 2 minuten aan alle kanten.
•Giet er dan de wijn, de kappertjes en de uiensnippers bij.
•Laat dit op een matig vuur gedurende 3 minuten stoven.
•Giet er dan de olijven en het citroensap bij.
•Kruid met peper en zout en dien op.
Extra / Tip
Serveer dit gerecht met beetgaar gekookte pasta waar je veel gehakte peterselie aan hebt toegevoegd.
Laat de vis mooi kleuren in de olie voor je er de wijn bij giet, want dan blijft hij sappiger.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 122883 keer gezien | 16 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=378
Lichte vinaigrette
Cholesterolarm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 eetlepel(s) Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room)
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 1 koffielepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) Alpro soya Yofu Bio Nature (plantaardig alternatief voor yoghurt)
- 5 centiliter Vitelma Slaolie
Voedingswaarde
1 portie = 1 el. / V 7,8 g / VV 0,7 g / EOV 4 g / MOV 3,1 g / chol 0 mg
Bereiding
Meng alle ingrediënten en mix tot een gladde
saus.
Voeg er naar wens kruiden aan toe (spaghetti-,knoflookkruiden…).
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt | 1228 keer gezien | 2 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=67
Kerrie-mangodressing
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 koffielepel(s) kerriepoeder
- 1 kwart mango
- 6 eetlepel(s) Vitelma Dressing
Voedingswaarde
1 portie = 1 el. / kcal 33
Bereiding
Cutter de mango met het kerriepoeder en
meng het geheel met de dressing.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 1424 keer gezien
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=68
Groenteslaatje met ham
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 eetlepel(s) verse kruiden (kervel, dragon en bieslook)
- 1 stuk(s) sjalot
- 1 stuk(s) prei
- 1 stuk(s) wortel
- 1 stuk(s) courgette
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 1/8 knolselder
- 2 eetlepel(s) frambozenazijn
- 2 plakje(s) ontvette Gandaham
- 3 eetlepel(s) Vitelma Slaolie
- 20 stuk(s) peultjes
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 127
Bereiding
Snijd de ham in reepjes.
Was de groenten. Schraap de wortel, pel de sjalot en de knoflook.
Snijd de wortel, de prei, de courgette, de knolselderij en de peultjes in lange brede reepjes.
Stoom de groenten gaar en spoel ze onder koud water.
Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
Meng de olie met de sjalot, de knoflook, de frambozenazijn en de verse kruiden.
Voeg de groentemengeling erbij en meng alles goed door elkaar.
Bestrooi het groenteslaatje met de hamreepjes en serveer.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 5861 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=75
Slaatje van pompoen met filet de saxe
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 koffielepel(s) fijngehakte gember
- 1 koffielepel(s) fijngehakte kervelplukjes
- 1 stuk(s) raketsla
- 1 stuk(s) sinaasappel
- 1 1/8 pompoen
- 2 eetlepel(s) Vitelma Slaolie
- 2 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 2 eetlepel(s) pistachenootjes
- 12 plakje(s) filet de saxe
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 159
Bereiding
Snijd de pompoen in reepjes en pocheer ze.
Spoel ze onder koud water.
Schil de sinaasappel à vif (tot op het vruchtvlees), vang het sap op en snijd de partjes eruit.
Meng de pompoen en de sinaasappelpartjes met de rucola, de gember en de noten.
Meng de olie met de balsamicoazijn en het opgevangen sinaasappelsap.
Schik het slaatje op een bord met de filet de saxe eromheen.
Versier met kervelplukjes.
Extra / Tip
TIP
Dien op met bruin brood.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2022 keer gezien | 1 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=76
Slaatje van gemarineerde kip met limoen
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) water
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) limoensap
- 4 eetlepel(s) Vitelma Dressing
- 4 plakje(s) bresaola (gedroogd Italiaans rundvlees) of filet de saxe
- 4 portie(s) gemengde sla
- 300 gram kippeborst
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 217
Bereiding
Kruid de kippenborsten en stoom ze gaar. Laat ze afkoelen.
Meng de dressing met het limoensap, de olijfolie en het water.
Overgiet de kippenborsten met de marinade en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd de bresaola in reepjes. Snijd de kip in plakjes.
Serveer de sla met de kip en de bresaola.
Overgiet met de saus en strooi er verse kervel over.
Extra / Tip
TIP
Serveer met brood.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2195 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=77
Rodekoolsalade met filet d’anvers
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 1 stuk(s) Jonagold-appel
- 1 1/8 rode kool
- 4 eetlepel(s) Vandemoortele Vinaigrette Fris
- 12 plakje(s) dun gesneden filet d’Anvers
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 167
Bereiding
Snijd de rodekool heel fijn. Schil de appel en snijd hem in julienne.
Meng appel en rodekool en vermeng met de slasaus en de honing.
Serveer het rodekoolslaatje in het midden van het bord.
Schik de filet d’anvers eromheen en besprenkel met wat Balsamicoazijn en olijfolie.
Extra / Tip
Ipv Olijfolie gebruik de Vandemoortele Culinaire Olie.Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 1603 keer gezien
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=80
Maïsslaatje met rolmops
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervelplukjes
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) gemalen mosterdzaad
- 1 eetlepel(s) honing
- 1 stuk(s) appel
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 blik(je) zoete maïs
- 1 krop sla
- 4 eetlepel(s) Vandemoortele Vinaigrette Fris
- 4 stuk(s) rolmops
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 348
Bereiding
Was de sla en snijd de appel in julienne.
Meng de vinaigrette met de honing, mosterd en de specerijen.
Meng de sla met de appel, de maïs en de vinaigrette.
Schep de slamengeling op een bord en schik de reepjes rolmops eromheen.
Versier met veel kervelplukjes.
Waardering
Reacties (6)
ASSALAMU ALAIKUM WR.WB....
Perkenalkan nama saya MBAK MASUJI saya sangat berterimah kasih banyak kepada Eyang atas bantuanya angka ghoib yang aki berikan kepada yaitu (2919) benar-benar tembus 100%, mohon maaf EYANG ini pengalaman saya...waktu itu saya pernah minta bantuan pada seseorang yang mengaku pintar meramal angka jitu...dan saya harus belajar untuk mendapatkan angkanya sampai saya hutang sana sini tapi apa yang terjadi angka yang saya terimah ngak ada yang keluar mampus dalam hati kecil saya....dimana saya harus bayar hutan yang terlanjur menumpuk ,hingga akhirnya saya di kasih info kepada teman saya untuk menjadi member EYANG RONGGOWENI,dan ternyata angka ritual ghoib yang EYANG kirim kepada saya ternyata jitu..akhirnya terbayar hutang saya ini dan akhirnya saya Membeli 1 unit rumah di Karawang, Tanah Kavling, dan franchise minimarket .hanya sekedar pengalaman saya...bagi anda yang mau mencoba angka ghoib dari EYANG RONGGOWENI silahkan hub/sms di nomor ( 085-222-967-279 ) ngak usah ragu-ragu...karna saya sudah merasakanya..terimah kasih EYANG RONGGOWENI..Maka dari itu.
Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!
1"Dikejar-kejar hutang
2"Selaluh kalah dalam bermain togel
3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel
4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat
5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
tapi tidak ada satupun yang berhasil.
Solusi yang tepat jangan anda putus asa....EYANG RONGGOWENI akan membantu anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
2D_3D_4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin 100% jebol
Apabila ada waktu
silahkan Hub: EYANG RONGGOWENI DI NO: ( 085-222-967-279 )
INGAT...!!! JANGAN SIA-SIAKAN KESEMPATAN YANG ADA SEBAB
KESEMPATAN TIDAK MUNGKIN DATANG KE 2 KALINYA...........
SALAM MAS YANG PUNYA ROOMYA ..
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 35990 keer gezien | 107 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=83
Couscousslaatje met gegrilde sardientjes
Cholesterolarm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel(s) gehakte sjalot
- 1 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 1 teentje(s) gehakte knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) Vitelma Slaolie
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 4 eetlepel(s) lichte vinaigrette
- 20 stuk(s) verse sardientjes
- 25 centiliter water
- 250 gram instant couscous
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / V 34,2 g / VV 5 g / EOV 16,3 g / MOV 12,5 g / chol 135 mg
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade tot een gladde massa.
Laat de sardientjes een tijdje marineren in dit mengsel.
Gaar de couscous met het water en 1 eetlepel vetstof zoals aangegeven op de verpakking.
Laat de couscous afkoelen en meng hem met de vinaigrette. Schik in een rondje op een bord.
Gril de sardientjes aan beide kanten.
Schik ze rond de couscous en versier met wat kervel.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 17012 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=85
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.