Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Dinsdag

Recept van de dag

Gestoomde vis en venkel met een emulsie van witbier culinair

40 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Gestoomde vis en venkel met een emulsie van witbier

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 stuk(s) venkel in schijfjes gesneden
  • 4 deciliter kalfsbouillon
  • 8 stuk(s) tongfilets, velkant naar binnen opgerold
  • 50 gram Vitelma Bakken en Braden
  • 250 mililiter witbier
  • 400 gram zalmfilet in acht stukjes verdeeld

Voedingswaarde


Bereiding

• Warm de bouillon op en voeg er de helft van het witbier bij.

• Stoom de venkel gedurende 2 minuten.

• Breng de bouillon aan de kook en voeg de venkel toe.

• Doe de tongrolletjes erbij en laat 2 minuten verder garen.

• Voeg de stukjes zalm toe en laat nog 2 minuten garen.

• Haal de bouillon van het vuur als de vis en de groenten beetgaar zijn. Houd de groenten en de vis warm.

• Giet de bouillon in een pannetje en voeg de rest van het bier toe. Laat tot de helft inkoken.

• Voeg de Vitelma B&B toe en klop de saus stevig op tot ze schuimt.

• Schik de groenten en de vis op voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Dien onmiddellijk op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 27560 keer gezien | 4 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.nl/Pages/Culinair/detail.php?recept=290


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?