Waar vandaan: Culinair > Recepten > Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus

Receptendatabank

Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • zout
  • 1 ui, gepeld en versnipperd
  • 1 sjalot, gepeld en versnipperd
  • enkele plakjes peperkoek
  • 1 koffielepel(s) kaneelpoeder
  • 2 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter wildfond
  • 2 stuk(s) hazenruggen
  • 4 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 6 stuk(s) jeneverbessen
  • 8 stuk(s) peperbollen
  • 75 gram Vitelma Finesse

Voedingswaarde


Bereiding

• Doe de olie, de peper, het zout en de jeneverbessen in een vijzel en stamp fijn.

• Wrijf de hazenruggen in met dit mengsel.

• Leg de hazenruggen in een ovenschotel en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C.

• Breng in een pannetje de fond aan de kook met de ui, de sjalot, het kaneelpoeder en de rode wijn. Laat tot een derde inkoken.

• Mix het kookvocht of giet het door een zeef.

• Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschotel en laat nog 3 minuten verder garen in de oven.

• Werk het kookvocht op met de Vitelma Finesse.

• Toast de peperkoek lichtjes aan beide kanten.

• Lepel een bodempje saus op een schotel, schik er het vlees op en werk af met de peperkoektoastjes.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 24166 keer gezien | 7 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=315