Receptendatabank
Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- zout
- 1 ui, gepeld en versnipperd
- 1 sjalot, gepeld en versnipperd
- enkele plakjes peperkoek
- 1 koffielepel(s) kaneelpoeder
- 2 deciliter rode wijn
- 2 deciliter wildfond
- 2 stuk(s) hazenruggen
- 4 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 6 stuk(s) jeneverbessen
- 8 stuk(s) peperbollen
- 75 gram Vitelma Finesse
Voedingswaarde
Bereiding
• Doe de olie, de peper, het zout en de jeneverbessen in een vijzel en stamp fijn.
• Wrijf de hazenruggen in met dit mengsel.
• Leg de hazenruggen in een ovenschotel en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C.
• Breng in een pannetje de fond aan de kook met de ui, de sjalot, het kaneelpoeder en de rode wijn. Laat tot een derde inkoken.
• Mix het kookvocht of giet het door een zeef.
• Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschotel en laat nog 3 minuten verder garen in de oven.
• Werk het kookvocht op met de Vitelma Finesse.
• Toast de peperkoek lichtjes aan beide kanten.
• Lepel een bodempje saus op een schotel, schik er het vlees op en werk af met de peperkoektoastjes.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 24166 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=315