Receptendatabank
Rug van jonge ever gevuld met appeltjes en salie
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 appels
- Luikse stroop
- 1 ui
- Vandemoortele Arachideolie
- Vandemoortele Maïskiemolie
- enkele blaadjes salie
- 5 eetlepel(s) broodkruim
- 50 mililiter melk
- 800 gram rugfilet van jonge ever
Bereiding
Ontvlies de rugfilet, en snijd hem open.
Zet de ui aan in Maïskiemolie, voeg de geschilde en in partjes gesneden appel toe, samen met de salie.
Neem de pan van het vuur zodra alles gaar is en voeg er het broodkruim en de melk aan toe.
Breng op smaak.
Smeer een dun laagje Luikse stroop op het vlees en leg er tenslotte de appelvulling op.
Vouw het vlees dicht en bind het op.
Kleur het aan in Arachideolie en laat het verder garen in de oven.
Dien op met hertoginneaardappelen of kroketjes.
Extra / Tip
i.p.v. Maïskiemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 17469 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=192