Waar vandaan: Culinair > Recepten > Ragout van hert onder bladerdeegdeksel

Receptendatabank

Ragout van hert onder bladerdeegdeksel culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Ragout van hert onder bladerdeegdeksel

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • enkele jeneverbessen
  • ui
  • sjalot
  • wortel
  • Vandemoortele Maïskiemolie
  • bladerdeegpak
  • tijm en laurier
  • 1 kilogram stoverij van hert
  • 1 liter wildfond
  • 2 deciliter rode wijn
  • 400 gram mengeling van bospaddenstoelen

Bereiding

Kleur het vlees aan in Maïskiemolie en voeg de aromaten toe.
Voeg de wijn toe van zodra het vlees aangekleurd is en laat het uitkoken.
Overgiet het met de fond en laat het op een zacht vuurtje garen.
Verwijder het vlees, zeef de saus en voeg de in Maïskiemolie opgebakken bospaddenstoelen toe. Leg nu ook het vlees terug in de saus.
Doe alles in een ovenschotel en laat afkoelen.
Bedek de ovenschotel met bladerdeeg, doreer en bak af in de oven, gedurende 45 min. op 180
°C.

Extra / Tip

i.p.v. Maïskiemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 12616 keer gezien | 9 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=191