Receptendatabank
Reerug met trappistenbier en peperkoek
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- Vandemoortele Fijne Frituurolie of Excellence
- Vandemoortele Maïskiemolie
- 1 flesje Chimay (donker)
- 1 sjalot
- 4 grote aardappelen
- peterselie
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 deciliter demi-glace
- 2 plakje(s) peperkoek
- 400 gram bospaddenstoelen
- 600 gram reerugfilet
Bereiding
Snijd de aardappelen in julienne en bak er krokante nestjes van in de frituurolie.
Bak de bospaddestoelen samen met de gesnipperde sjalot en de look aan in Maïskiemolie.
Bak ook de reerugfilet aan.
Deglaceer de pan met chimay , voeg er demi-glace en wat peperkoek aan toe.
Laat de saus even inkoken en zeef ze.
Snijd wat peperkoek in dobbelsteentjes, bak ze even en gebruik ze als garnituur.
Extra / Tip
i.p.v. de Maïskiemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.
Deglaceren : de aanbaksels die in de pan achtergebleven zijn al roeren oplossen met water, wijn of een andere vloeistof.
Demi-glace : men kan een demi-glacesaus bereiden door één deel tomatensaus
sterk te laten inkoken met 2 delen bruine fond.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 15863 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=186