Waar vandaan: Culinair > Recepten > Reerug met trappistenbier en peperkoek

Receptendatabank

Reerug met trappistenbier en peperkoek culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Reerug met trappistenbier en peperkoek

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Bereiding

Snijd de aardappelen in julienne en bak er krokante nestjes van in de frituurolie.
Bak de bospaddestoelen samen met de gesnipperde sjalot en de look aan in Maïskiemolie.
Bak ook de reerugfilet aan.
Deglaceer de pan met chimay , voeg er demi-glace en wat peperkoek aan toe. 
Laat de saus even inkoken en zeef ze.
Snijd wat peperkoek in dobbelsteentjes, bak ze even en gebruik ze als garnituur.

 

Extra / Tip

 i.p.v. de Maïskiemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.

Deglaceren : de aanbaksels die in de pan achtergebleven zijn al roeren oplossen met water, wijn of een andere vloeistof.


Demi-glace : men kan een demi-glacesaus bereiden door één deel tomatensaus
sterk te laten inkoken met 2 delen bruine fond.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (1)

Lekkerder
Voor de smaak en de bruining van het vlees doe ik toch een klontje roomboter bij de olie. Verder neem ik een sneetje ontbijtkoek minder, maar een (of twee) teentjes knoflook meer. Dan proef ik meer vlees.
Fritske
Fritske , ingegeven op 05 oktober 2008, 21:21

Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 15863 keer gezien | 6 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=186