Receptendatabank
Tiramisu
120 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- 1 deciliter sterke koffie, afgekoeld
- 3 stuk(s) eieren
- 5 centiliter amaretto
- 100 gram suiker
- 100 gram chocoladeschilfers
- 250 gram boudoirkoekjes [lange vingers)
- 400 gram mascarpone
Voedingswaarde
Bereiding
Voeg de amaretto bij de koffie.
Dompel voldoende koekjes in de koffie en schik ze in een schotel zodat de hele bodem bedekt is.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichte
mousse.
Klop de eiwitten tot schuim.
Voeg eerst de eierdooiers en dan de eiwitten bij de mascarpone.
Giet de helft van de bereiding over de koekjes en strijk alles vlak.
Strooi er 1/4 van de chocoladeschilfers over.
Leg daarop de resterende droge koekjes en giet er de rest van de koffie over.
Giet er de rest van de mascarponebereiding op en werk af met de rest van de chocoladeschilfers.
Zet minstens 1 uur fris weg.
Extra / Tip
Dit gerecht kun je gemakkelijk een dag op voorhand klaarmaken.
Waardering
Reacties (8)
Klop de eidooiers met suiker tot een romige massa. Voeg de mascarpone toe. Parfumeer dit mengsel met 2 soeplep.cognac en 2 spoelep. marsalawijn. Klop de eiwitten stijf en schep dit onder het mengsel.
Doe in een diep bord de koffie en dompel enkel de bovenkant van de koekjes hierin (voor de eerste laag) Bedek deze laag koekjes met voormeld kaasmengsel.Giet een scheut cognac en evenveel marsalawijn in het bord. Dompel hierin de koekjes heel even aan beide kanten en vorm een tweede laag met daarover het kaasmengsel. Hierover weer een laag gedrenkte koekjes (in cognac en marsala.) Eindigen met het kaasmengsel. Daarover fijn gemalen chocolade en één nacht in de koelkast.
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 61243 keer gezien | 77 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=376