Waar vandaan: Culinair > Recepten > Saffraanrijst met kip en paprika in een pan

Receptendatabank

Saffraanrijst met kip en paprika in een pan culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Saffraanrijst met kip en paprika in een pan

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 rode paprika
  • 1 kleine chilipeper
  • 4 kipfilets van ongeveer 100 gram in reepjes
  • 10 saffraandraadjes
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 200 gram stukjes verse ananas
  • 250 mililiter Alpro soya Cuisine
  • 300 gram basmatirijst

Bereiding

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de chili en snijd in fijne repen.

Verhit de Alpro soya Bakken en Braden in een wok en roerbak er de kippenreepjes goudbruin in.

Haal ze uit de wok en houd opzij.

Breng chili, paprika, ananas, rijst en saffraan in de wok en roerbak 2 minuten.

Voeg kippenbouillon en de Alpro soya Cuisine beetje bij beetje bij.

Laat telkens in gesloten wok enkele minuten sudderen.

Herhaal dit tot het vocht volledig is opgebruikt en ingekookt.

Breng er de kippenreepjes bij en schep om.

Werk af met koriander.

Breng op smaak met een beetje zout.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 171097 keer gezien | 21 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=237