Waar vandaan: Culinair > Recepten > Alpro soya Filets met roergebakken spinazie en Italiaanse krieltjes
Receptendatabank
Alpro soya Filets met roergebakken spinazie en Italiaanse krieltjes
15 min. |
Cholesterolarm Vegetarisch |
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- zout en versgemalen peper
- 1 koffielepel(s) Italiaanse kruiden
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 pak(je) Alpro soya Filets ( Licht of pittig gekruid)
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 6 stuk(s) zongedroogde tomaten op olie
- 350 gram voorgekookte krielaardappeltjes
- 600 gram spinazie, panklaar
Voedingswaarde
Bereiding
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, dep ze droog en snijd ze vervolgens in reepjes. Pel de knoflook.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes met de Italiaanse kruiden en het geperste teentje knoflook in 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout. Verhit 1 eetlepel olie in een andere koekenpan en bak de Alpro soya Filets in 2 minuten per kant goudbruin.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de tomatenreepjes op matig vuur gedurende 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de Filets met de gebakken krieltjes en de roergebakken spinazie.
Extra / Tip
- Opmerking: Dit gerecht is ook heel lekker met de Alpro soya Nuggets
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 14650 keer gezien | 19 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=381