Waar vandaan: Culinair > Recepten > Alpro soya Filets met roergebakken spinazie en Italiaanse krieltjes

Receptendatabank

Alpro soya Filets met roergebakken spinazie en Italiaanse krieltjes culinair

15 min. Cholesterolarm
Vegetarisch
Keuken: Belgisch Afdrukken
Alpro soya Filets met roergebakken spinazie en Italiaanse krieltjes

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • zout en versgemalen peper
  • 1 koffielepel(s) Italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 pak(je) Alpro soya Filets ( Licht of pittig gekruid)
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 stuk(s) zongedroogde tomaten op olie
  • 350 gram voorgekookte krielaardappeltjes
  • 600 gram spinazie, panklaar

Voedingswaarde


Bereiding

  • Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, dep ze droog en snijd ze vervolgens in reepjes. Pel de knoflook.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes met de Italiaanse kruiden en het geperste teentje knoflook in 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout. Verhit 1 eetlepel olie in een andere koekenpan en bak de Alpro soya Filets in 2 minuten per kant goudbruin.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de tomatenreepjes op matig vuur gedurende 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de Filets met de gebakken krieltjes en de roergebakken spinazie.



Extra / Tip

  • Opmerking: Dit gerecht is ook heel lekker met de Alpro soya Nuggets

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 14650 keer gezien | 19 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=381