Waar vandaan: Culinair > Recepten > Groene koolstamppot met chilinoten

Receptendatabank

Groene koolstamppot met chilinoten culinair

40 min. Keuken: Nederlands Afdrukken

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 lepel(s) chilipoeder
  • 1 lepel(s) verse tijmblaadjes
  • 2 koffielepel(s) (riet)suiker
  • 100 gram gemengde noten
  • 150 mililiter crème fraîche
  • 750 gram groene kool
  • 1500 gram aardappelen

Voedingswaarde

Bevat per persoon 695 kcal, 2915 kJ, 21 gram eiwit, 31 gram vet (waavan 20 gram onverzadigd), 83 gram koolhydraten.

 

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in stukken. Snijd of schaaf de kool in repen. Kook de aardappels met groene kool erop in een bodem water afgesloten in circa 20 minuten gaar.
  2. Giet de groente af en stamp deze met de crème fraîche, zout en peper tot een stampot. Plet de knoflook.
  3. Verhit de olie in een pan en rooster al roerend de noten met de knoflook, chilipoeder, tijmblaadjes, rietsuiker en zeezout.
  4. Verwijderd de knoflook en schep de noten over de stamppot.

Extra / Tip

 

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

| 12883 keer gezien | 25 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=384