Receptendatabank
Groene koolstamppot met chilinoten
40 min. | Keuken: Nederlands | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 lepel(s) chilipoeder
- 1 lepel(s) verse tijmblaadjes
- 2 koffielepel(s) (riet)suiker
- 100 gram gemengde noten
- 150 mililiter crème fraîche
- 750 gram groene kool
- 1500 gram aardappelen
Voedingswaarde
Bevat per persoon 695 kcal, 2915 kJ, 21 gram eiwit, 31 gram vet (waavan 20 gram onverzadigd), 83 gram koolhydraten.
Bereiding
- Snijd de aardappels in stukken. Snijd of schaaf de kool in repen. Kook de aardappels met groene kool erop in een bodem water afgesloten in circa 20 minuten gaar.
- Giet de groente af en stamp deze met de crème fraîche, zout en peper tot een stampot. Plet de knoflook.
- Verhit de olie in een pan en rooster al roerend de noten met de knoflook, chilipoeder, tijmblaadjes, rietsuiker en zeezout.
- Verwijderd de knoflook en schep de noten over de stamppot.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
| 12883 keer gezien | 25 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=384