Receptendatabank
Kalkoen met appeltjes-en-rozijnencouscous
Cholesterolarm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kaneel
- 1 deciliter Porto
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) gehakte koriander
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele Arachideolie
- 3 deciliter water
- 4 eetlepel(s) rozijntjes
- 4 stuk(s) kalkoenlapjes
- 300 gram instant couscous
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / V 9 g / VV 1,3 g / EOV 4 g / MOV 3,7 g / chol 46 mg
Bereiding
Wrijf de kalkoenlapjes in met wat olie en gril ze.
Kook het water en voeg de couscous erbij met wat olie.
Laat gedurende 5 minuten zwellen en maak de couscous dan los met een vork zodat hij
niet koekt.
Snijd de appel in blokjes en stoof hem aan in de vetstof.
Voeg er de rozijnen bij en blus met de porto.
Meng de couscous door de appel en rozijnen.
Doe er een ietsje kaneel bij en de koriander en serveer.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 82958 keer gezien | 18 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=98