Waar vandaan: Culinair > Recepten > Oesters in citroenverbena

Receptendatabank

Oesters in citroenverbena culinair

Caloriearm Keuken: Belgisch Afdrukken

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • kervel
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 mespunt fijngehakte gember
  • 2 blaadje(s) gelatine
  • 12 stuk(s) platte oesters
  • 15 centiliter groentenbouillon
  • 20 blaadje(s) citroenverbena

Voedingswaarde

1 portie = 1/4 / kcal 67

Bereiding

Vang het sap van de oesters op en meng het met de wijn en de groentebouillon.

Zet op een licht vuurtje en voeg er de blaadjes citroenverbena bij. Laat gedurende

30 minuten trekken.

Voeg er de geweekte gelatine bij en giet door een zeef. Zet het mengsel koud weg.

Haal de oesters uit hun schelp.

Leg wat gelei van citroenverbena in de schelp en leg de oester er weer op.

Versier met wat kervel en serveer.

Extra / Tip

TIP

Indien de citroen verbena niet verkrijgbaar is gebruik dan citroenmelisse, dit is iets minder uitgesproken van smaak.

 

WEETJE

Je kan de oesters door de vishandelaar laten openen en nog een halve dag bewaren tot gebruik.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2274 keer gezien | 3 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=54