Receptendatabank
Zalmtartaar met gemarineerde courgette
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) gehakte kappertjes
- 1 eetlepel(s) gehakte sjalot
- 1 stuk(s) courgette
- 2 eetlepel(s) gehakte koriander
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 4 eetlepel(s) Vitelma Dressing
- 200 gram verse zalm (zonder vel, zonder graten, en ontdaan van het bruine vet)
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 222
Bereiding
Hak de verse zalm zeer fijn met de cutter of met een mes.
Meng de vis met de dressing, de sojasaus, de kappertjes, de sjalot en de koriander tot één geheel.
Snijd de courgette in heel fijne plakjes en schik ze in een rondje op het bord.
Besprenkel met het citroensap en de olijfolie.
Schik de zalmtartaar in een rondje erop.
Versier met de kervel en serveer met getoast bruin brood.
Extra / Tip
WEETJE
Om de vis met een mes te snijden: leg de zalmfilet een half uurtje in de diepvries, zo wordt hij steviger om mooie blokjes te snijden.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 18631 keer gezien | 53 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=51