Receptendatabank
Courgettesoep met truffel
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zout
- 1 liter kippenfond
- 1 deciliter Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room)
- 1 deciliter truffelsap
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 stuk(s) aardappel
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) courgette
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) Parmezaanschilfers
- 10 gram truffel
Voedingswaarde
1 portie = 250 ml / kcal 107
Bereiding
Snijd de courgette in de lengte doormidden en ontpit ze. Pel de ui en de knoflook.
Schil de aardappel.
Snijd de courgette, de ui, de knoflook en de aardappel in stukken en stoof ze aan in de vetstof.
Bevochtig met de fond en het truffelsap en laat 40 minuten koken.
Mix de soep glad en breng op smaak met peper (en zout) voeg er het light roomalternatief aan toe.
Serveer de soep en bestrooi met Parmezaan- en truffelschilfers.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2877 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=49