Receptendatabank
Groene minestrone
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zout
- 1 eetlepel(s) Vandemoortele Culinaire Olie
- 1 stuk(s) aardappel
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stengel(s) prei
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 2 eetlepel(s) fijngehakte gemengde kruiden
- 2 stuk(s) tomaten
- 2 stengel(s) selderij
- 15 deciliter water
- 100 gram witte bonen (uit blik)
- 100 gram erwten (vers of uit de diepvries)
Voedingswaarde
1 portie = 250 ml / kcal 49
Bereiding
Laat de witte bonen goed uitlekken.
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de prei in ringen. Hak de selderij in stukken.
Schil de aardappel en snijd hem in kleine dobbelsteentjes.
Verwarm de olie in een pan en voeg de prei, de geperste knoflook, de helft van de
peterselie en de kruiden toe. Laat ongeveer 10 minuten stoven.
Voeg het water, de selderij, de tomaten en de aardappel toe en kruid met peper (en zout). Laat 30 minuten sudderen.
Voeg de erwten toe en laat nog 10 tot 15 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn.
Voeg de witte boontjes toe en laat nog even sudderen.
Bestrooi met de rest van de peterselie en de kruiden en dien onmiddellijk op.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 1544 keer gezien
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=48