Receptendatabank
Tomatensoep met pladijs
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zout
- 1 liter kipbouillon
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 stuk(s) aardappel
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) sjalot
- 1 half klein blikje tomatenpuree
- 4 stuk(s) tomaten
- 135 gram pladijsfilet
Voedingswaarde
1 portie = 250 ml / kcal 49
Bereiding
Pel de ui en de sjalot. Schil de aardappel. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Snijd de ui, de sjalot en de aardappel in stukken en stoof ze aan in de vetstof.
Voeg de tomaten toe.
Voeg er de bouillon en de tomatenpuree bij, breng op smaak met peper (en zout) enlaat 45 minuten koken.
Mix het geheel en passeer door een fijne zeef.
Snijd de pladijsfilets in reepjes en pocheer ze in de soep.
Extra / Tip
TIP
Voor een pittige toets: druppel 2 à 3 druppels tabasco in elk bord net voor het opdienen.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 3593 keer gezien | 11 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=43