Waar vandaan: Culinair > Recepten > Gegratineerde venkel

Receptendatabank

Gegratineerde venkel culinair

25 min. Keuken: Italiaans Afdrukken
Gegratineerde venkel

Boodschappenlijstje

Voor 6 personen heb je nodig:

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetlepel(s) ricotta
  • 6 stuk(s) venkelknollen, in 2 of 4 stukken gesneden
  • 100 gram fontina kaas, geraspt
  • 100 gram boter, in stukjes gesneden

Voedingswaarde


Bereiding

•Leg de venkelstukken 3 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken.

•Smeer een ovenschotel in met olijfolie en schik er de stukken venkel in.

•Meng de beide kaassoorten en verdeel ze over de groenten.

•Leg hierop de boter en zet de schotel gedurende 18 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.


Extra / Tip

Als je geen fontina in de kaaswinkel of supermarkt vindt, kun je die vervangen door evenveel raspadura of parmezaan.


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 99188 keer gezien | 8 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=369