Receptendatabank
Gegratineerde venkel
25 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 eetlepel(s) ricotta
- 6 stuk(s) venkelknollen, in 2 of 4 stukken gesneden
- 100 gram fontina kaas, geraspt
- 100 gram boter, in stukjes gesneden
Voedingswaarde
Bereiding
•Leg de venkelstukken 3 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken.
•Smeer een ovenschotel in met olijfolie en schik er de stukken venkel in.
•Meng de beide kaassoorten en verdeel ze over de groenten.
•Leg hierop de boter en zet de schotel gedurende 18 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Extra / Tip
Als je geen fontina in de kaaswinkel of supermarkt vindt, kun je die vervangen door evenveel raspadura of parmezaan.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 99188 keer gezien | 8 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=369