Waar vandaan: Culinair > Recepten > Mosselconsommé

Receptendatabank

Mosselconsommé culinair

40 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Mosselconsommé

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 venkelknol
  • 1 gram olijfolie
  • 1 kilogram mosselen
  • 1 liter visbouillon
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 stuk(s) ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 stuk(s) stengels groene selderij, in stukken gesneden

Voedingswaarde


Bereiding

- Breng de fond aan de kook met de ui en de selderij. laat alles gedurende

  2 minuten op een matig vuur koken.

- Voeg de mosselen toe, dek af en laat het geheel gedurende 1 minuut garen

- Schud de mosselen op en laat ze nog 1 minuut garen.

- Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Haal de mosselen uit de schelp.

- Filter het kookvocht.

- Houd het fijne groen van de venkelknol apart voor de versiering en snipper de rest in fijne

  reepjes.

- Verwarm de olie met het citroensap en stoof er gedurende 2 minuten de

  venkelreepjes in.

- Voeg het kookvocht erbij en laat alles gedurende 10 minuten zachtjes garen.

- Voeg er net voor het opdienen de mosselen bij en werk af met het gesnipperde

  venkelgroen.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en fotografie Michel een Véronique De Meyer | 6339 keer gezien | 2 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=366