Receptendatabank
Mosselconsommé
40 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 venkelknol
- 1 gram olijfolie
- 1 kilogram mosselen
- 1 liter visbouillon
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 stuk(s) ui, gepeld en gesnipperd
- 3 stuk(s) stengels groene selderij, in stukken gesneden
Voedingswaarde
Bereiding
- Breng de fond aan de kook met de ui en de selderij. laat alles gedurende
2 minuten op een matig vuur koken.
- Voeg de mosselen toe, dek af en laat het geheel gedurende 1 minuut garen
- Schud de mosselen op en laat ze nog 1 minuut garen.
- Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Haal de mosselen uit de schelp.
- Filter het kookvocht.
- Houd het fijne groen van de venkelknol apart voor de versiering en snipper de rest in fijne
reepjes.
- Verwarm de olie met het citroensap en stoof er gedurende 2 minuten de
venkelreepjes in.
- Voeg het kookvocht erbij en laat alles gedurende 10 minuten zachtjes garen.
- Voeg er net voor het opdienen de mosselen bij en werk af met het gesnipperde
venkelgroen.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en fotografie Michel een Véronique De Meyer | 6339 keer gezien | 2 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=366