Waar vandaan: Culinair > Recepten > Stoofpot van konijn met savooiekool

Receptendatabank

Stoofpot van konijn met savooiekool culinair

45 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Stoofpot van konijn met savooiekool

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1/2 savooiekool
  • peper en zout
  • 1 eetlepel(s) zacht paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) tijmblaadjes
  • 2 deciliter kalfsbouillon
  • 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
  • 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 2 stuk(s) wortelen
  • 2 stuk(s) uien
  • 2 stuk(s) konijnenruggen in stukken
  • 4 eetlepel(s) bloem

Voedingswaarde


Bereiding

• Snipper de savooiekool fijn. Pel de uien en snipper ze fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes.

• Fruit de ui in de olie in een kookpot.

• Voeg de kool en de tijm toe. Roerbak 3 minuten.

• Giet de bouillon erbij en voeg de wortelen toe.

• Laat alles afgedekt gedurende 10 minuten stoven.

• Meng de bloem met het paprikapoeder en breng verder op smaak met peper en zout.

• Haal het vlees door de bloem en bak het aan alle kanten aan in de vetstof.

• Schik het vlees op de groenten.

• Leg een deksel op de pot en laat 25 minuten garen. Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe om te vermijden dat de groenten aanbakken.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 25216 keer gezien | 3 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=356