Receptendatabank
Stoofpot van konijn met savooiekool
45 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1/2 savooiekool
- peper en zout
- 1 eetlepel(s) zacht paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) tijmblaadjes
- 2 deciliter kalfsbouillon
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 2 stuk(s) wortelen
- 2 stuk(s) uien
- 2 stuk(s) konijnenruggen in stukken
- 4 eetlepel(s) bloem
Voedingswaarde
Bereiding
Snipper de savooiekool fijn. Pel de uien en snipper ze fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes.
Fruit de ui in de olie in een kookpot.
Voeg de kool en de tijm toe. Roerbak 3 minuten.
Giet de bouillon erbij en voeg de wortelen toe.
Laat alles afgedekt gedurende 10 minuten stoven.
Meng de bloem met het paprikapoeder en breng verder op smaak met peper en zout.
Haal het vlees door de bloem en bak het aan alle kanten aan in de vetstof.
Schik het vlees op de groenten.
Leg een deksel op de pot en laat 25 minuten garen. Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe om te vermijden dat de groenten aanbakken.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 25216 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=356