Receptendatabank
Zuurkool met appels
45 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 deciliter witte wijn
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 stuk(s) uien
- 2 stuk(s) appels
- 8 stuk(s) jeneverbessen
- 500 greepje(s) zuurkool
- 600 gram gerookt vlees naar keuze
Voedingswaarde
Bereiding
• Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.
• Stoof de uienringen in de Vitelma Finesse en voeg de helft van de zuurkool toe.
• Leg er dan de appelplakjes op en dek af met de rest van de zuurkool.
• Voeg er de wijn en de jeneverbessen bij.
• Dek af en laat 25 minuten op een zeer zacht vuur garen.
• Leg er het vlees op en laat nog minstens 30 minuten verder garen.
Extra / Tip
WEETJE – Zuurkool is gefermenteerde, gepekelde witte kool. De witte kool wordt daarvoor eerst fijn versnipperd en dan in vaten op zout te gisten gelegd. De bereiding is op zich niet omslachtig, maar vergt wel een strikte opvolging van het gistingsproces. Zuurkool kun je ook kant-en-klaar kopen, in water gespoeld of met witte wijn op smaak gebracht.Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 17424 keer gezien | 2 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=349