Receptendatabank
Gebraad gevuld met rumpruimen
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- cayennepeper
- 2 deciliter rum
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 4 eetlepel(s) olie
- 150 gram gedroogde zwarte pruimen
- 800 gram varkensgebraad
Voedingswaarde
Bereiding
• Leg de pruimen gedurende 30 minuten in de rum.
• Snijd het vlees op 1/3 en op 2/3 in zodat je één grote platte plak krijgt.
• Breng de binnenkant van het vlees op smaak met cayennepeper.
• Haal de pruimen uit de rum en schik ze in de 2 naden van het vlees.
• Klap het vlees weer dicht en bind het strak op met keukentouw.
• Wrijf het varkensvlees in met de olie en breng op smaak met peper en zout.
• Verwarm de oven voor op 200 °C, plaats het vlees in de oven, verminder het vuur tot 180 °C en laat het 35 minuten in de oven garen.
• Begiet regelmatig met de vleesjus.
• Haal het vlees uit de schotel en houd het warm.
• Giet het bakvet weg en roer de bakresten los met de rum van de pruimen.
• Giet de vloeistof in een pannetje, laat op een hoog vuur opkoken en werk de saus verder af met de in klontjes gesneden Vitelma finesse.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (2)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 18997 keer gezien | 10 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=348