Waar vandaan: Culinair > Recepten > Gebraad gevuld met rumpruimen

Receptendatabank

Gebraad gevuld met rumpruimen culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Gebraad gevuld met rumpruimen

Boodschappenlijstje

Voor 6 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 2 deciliter rum
  • 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 150 gram gedroogde zwarte pruimen
  • 800 gram varkensgebraad

Voedingswaarde


Bereiding

• Leg de pruimen gedurende 30 minuten in de rum.

• Snijd het vlees op 1/3 en op 2/3 in zodat je één grote platte plak krijgt.

• Breng de binnenkant van het vlees op smaak met cayennepeper.

• Haal de pruimen uit de rum en schik ze in de 2 naden van het vlees.

• Klap het vlees weer dicht en bind het strak op met keukentouw.

• Wrijf het varkensvlees in met de olie en breng op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 200 °C, plaats het vlees in de oven, verminder het vuur tot 180 °C en laat het 35 minuten in de oven garen.

• Begiet regelmatig met de vleesjus.

• Haal het vlees uit de schotel en houd het warm.

• Giet het bakvet weg en roer de bakresten los met de rum van de pruimen.

• Giet de vloeistof in een pannetje, laat op een hoog vuur opkoken en werk de saus verder af met de in klontjes gesneden Vitelma finesse.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (2)

Varkensgebraad
Dat is lekker,ik wil u iets vragen ik heb een combi magnetronoven gekocht maar ik weet niet hoe ik varkensgebraad er in moet maaken weet u dat zo ja laat het mij dan weten aub
Viviane , ingegeven op 27 februari 2012, 12:45
Gebraad gevuld met pruimen
Hallo lekker met de pruimen erbij eens iets anders en niet te droog!!!
Bengel6300 , ingegeven op 25 september 2010, 15:32

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 18997 keer gezien | 10 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=348