Receptendatabank
Dialoog van mosselen en witte wijn
30 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 3 takjes peterselie
- peper
- sap van 1 limoen
- 2 stengels groene selderij, in stukken gesneden
- 1 stuk(s) venkelknol, fijn gesneden
- 2 kilogram mosselen
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 4 deciliter witte wijn
- 50 gram Vitelma Finesse
Voedingswaarde
Bereiding
Verhit de Vitelma Finesse in een ruime pot en stoof hierin de ui gedurende 2 minuten.
Voeg de selderij, de peterselie, de wijn en de peper toe. Doe er de mosselen bij, dek af en laat alles gedurende 1 minuut op een hoog vuur garen.
Schud de mosselen op en laat ze nog 1 เ 2 minuten garen.
Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.
Haal de mosselen uit de schelp.
Laat het kookvocht op een hoog vuur tot ongeveer 2 dl inkoken.
Voeg de venkel aan het kookvocht toe en laat het geheel nog eventjes koken.
Haal de pot van het vuur en voeg het limoensap toe.
Giet het kookvocht over de mosselen en laat alles volledig afkoelen.
Dien koel op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 47218 keer gezien | 13 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=329