Waar vandaan: Culinair > Recepten > Dialoog van mosselen en witte wijn

Receptendatabank

Dialoog van mosselen en witte wijn culinair

30 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Dialoog van mosselen en witte wijn

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 3 takjes peterselie
  • peper
  • sap van 1 limoen
  • 2 stengels groene selderij, in stukken gesneden
  • 1 stuk(s) venkelknol, fijn gesneden
  • 2 kilogram mosselen
  • 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
  • 4 deciliter witte wijn
  • 50 gram Vitelma Finesse

Voedingswaarde


Bereiding

• Verhit de Vitelma Finesse in een ruime pot en stoof hierin de ui gedurende 2 minuten.

• Voeg de selderij, de peterselie, de wijn en de peper toe. Doe er de mosselen bij, dek af en laat alles gedurende 1 minuut op een hoog vuur garen.

• Schud de mosselen op en laat ze nog 1 เ 2 minuten garen.

• Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.

• Haal de mosselen uit de schelp.

• Laat het kookvocht op een hoog vuur tot ongeveer 2 dl inkoken.

• Voeg de venkel aan het kookvocht toe en laat het geheel nog eventjes koken.

• Haal de pot van het vuur en voeg het limoensap toe.

• Giet het kookvocht over de mosselen en laat alles volledig afkoelen.

• Dien koel op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 47218 keer gezien | 13 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=329