Waar vandaan: Culinair > Recepten > Sinaasappelcurd op briochetoast

Receptendatabank

Sinaasappelcurd op briochetoast culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Sinaasappelcurd op briochetoast

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Voedingswaarde


Bereiding

• Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers de sinaasappels uit.

• Giet het sinaasappelsap in een pannetje en laat het indikken tot een zeer lichte siroop.

• Zet een ruime schaal in een warmwaterbad en doe er de suiker, het ingedikte sap, de geraspte sinaasappelschil en de Vitelma Finesse bij.

• Laat de Vitelma Finesse en de suiker smelten tot een gladde pasta.

• Haal de schaal van het vuur.

• Voeg er de eierdooiers bij en klop of mix tot het geheel gaat binden.

• Blijf roeren tot de curd afgekoeld is.

• Giet in potjes en dek af. In de koelkast blijft de sinaasappelcurd een week houdbaar.

• Serveer met briochetoast.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 97852 keer gezien | 8 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=326