Receptendatabank
Sinaasappelcurd op briochetoast
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 3 stuk(s) sinaasappels
- 4 stuk(s) eierdooiers
- 200 gram Vitelma Finesse
- 200 gram fijne griessuiker
Voedingswaarde
Bereiding
Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers de sinaasappels uit.
Giet het sinaasappelsap in een pannetje en laat het indikken tot een zeer lichte siroop.
Zet een ruime schaal in een warmwaterbad en doe er de suiker, het ingedikte sap, de geraspte sinaasappelschil en de Vitelma Finesse bij.
Laat de Vitelma Finesse en de suiker smelten tot een gladde pasta.
Haal de schaal van het vuur.
Voeg er de eierdooiers bij en klop of mix tot het geheel gaat binden.
Blijf roeren tot de curd afgekoeld is.
Giet in potjes en dek af. In de koelkast blijft de sinaasappelcurd een week houdbaar.
Serveer met briochetoast.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 97852 keer gezien | 8 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=326