Waar vandaan: Culinair > Recepten > Toast met paddenstoelen en Ardense nootham

Receptendatabank

Toast met paddenstoelen en Ardense nootham culinair

30 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Toast met paddenstoelen en Ardense nootham

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en in schijfjes gesneden
  • 1 borrelglaasje droge sherry
  • 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
  • 4 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 4 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 200 gram Ardense nootham, in reepjes gesneden
  • 600 gram bospaddenstoelen, schoongemaakt en in hapklare stukken gesneden

Voedingswaarde


Bereiding

• Warm de olie op en bak de schijfjes knoflook goudgeel aan.

• Schep de knoflook met een schuimspaan uit de pan en bak de paddenstoelen in de resterende olie.

• Laat het sap dat vrijkomt volledig inkoken.

• Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

• Doe de sherry en de knoflookschijfjes erbij en houd warm.

• Smelt de vetstof in een pan en bak er de ham kort in, tot hij krokant wordt.

• Toast het brood en leg het op de voorverwarmde borden.

• Schik er de paddenstoelen op en werk af met de ham. Dien onmiddellijk op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 59103 keer gezien | 10 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=313