Receptendatabank
Toast met paddenstoelen en Ardense nootham
30 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 sneetjes volkorenbrood
- peper en zout
- 4 teentjes knoflook, gepeld en in schijfjes gesneden
- 1 borrelglaasje droge sherry
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 4 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 4 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 200 gram Ardense nootham, in reepjes gesneden
- 600 gram bospaddenstoelen, schoongemaakt en in hapklare stukken gesneden
Voedingswaarde
Bereiding
• Warm de olie op en bak de schijfjes knoflook goudgeel aan.
• Schep de knoflook met een schuimspaan uit de pan en bak de paddenstoelen in de resterende olie.
• Laat het sap dat vrijkomt volledig inkoken.
• Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
• Doe de sherry en de knoflookschijfjes erbij en houd warm.
• Smelt de vetstof in een pan en bak er de ham kort in, tot hij krokant wordt.
• Toast het brood en leg het op de voorverwarmde borden.
• Schik er de paddenstoelen op en werk af met de ham. Dien onmiddellijk op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 59103 keer gezien | 10 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=313