Receptendatabank
Carpaccio van meloen met verse munt
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- zwarte peper van de molen
- 1 kilogram meloen
- 2 deciliter witte wijn (Viognier druif)
- 2 eetlepel(s) versgehakte munt
- 2 eetlepel(s) fijne griessuiker
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 92
Bereiding
Ontpit de meloen en schil hem.
Snijd de meloen in flinterdunne plakjes en schik op vier diepe bordjes.
Meng de wijn met de suiker en bestrooi met wat peper. Zorg ervoor dat de wijn goed koel is.
Bestrooi de meloen met verse munt en sprenkel er de wijn over.
Extra / Tip
TIP
Neem voor deze bereiding een goed rijpe Cavaillon of honing meloen.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 22101 keer gezien | 29 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=29