Waar vandaan: Culinair > Recepten > Carpaccio van meloen met verse munt

Receptendatabank

Carpaccio van meloen met verse munt culinair

Caloriearm Keuken: Belgisch Afdrukken
Carpaccio van meloen met verse munt

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • zwarte peper van de molen
  • 1 kilogram meloen
  • 2 deciliter witte wijn (Viognier druif)
  • 2 eetlepel(s) versgehakte munt
  • 2 eetlepel(s) fijne griessuiker

Voedingswaarde

1 portie = 1/4 / kcal 92

Bereiding

Ontpit de meloen en schil hem.

Snijd de meloen in flinterdunne plakjes en schik op vier diepe bordjes.

Meng de wijn met de suiker en bestrooi met wat peper. Zorg ervoor dat de wijn goed koel is.

Bestrooi de meloen met verse munt en sprenkel er de wijn over.

Extra / Tip

TIP

Neem voor deze bereiding een goed rijpe Cavaillon of honing meloen.

 

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 22101 keer gezien | 29 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=29