Receptendatabank
Vanille-ijs
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 3 eidooiers
- 1/2 vanillestokje
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 mililiter Alpro soya Cuisine
- 250 mililiter Alpro soya Drink Nature
Bereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
Giet de Alpro soya Drink Nature in een steelpan, voeg het vanillestokje toe en breng aan de kook.
Laat op een laag vuur 15 tot 20 minuten zachtjes trekken. Roer af en toe.
Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een romig wit mengsel (5 tot 10 minuten).
Verwijder het vanillestokje en meng al roerend en op een laag vuur het eimengsel door de sojadrink.
Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken.
Haal van het vuur, meng er de Alpro soya Cuisine door en laat afkoelen tot op kamertemperatuur
en daarna in de koelkast.
Giet alles in een ijsmachine en laat draaien tot de gewenste stevigheid, ongeveer 30 minuten.
Extra / Tip
Voeg gesmolten chocolade toe aan het warme mengsel om chocolade-ijs te maken.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 48201 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=244