Waar vandaan: Culinair > Recepten > Zalm met tapenade van courgette

Receptendatabank

Zalm met tapenade van courgette culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Zalm met tapenade van courgette

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper
  • zeezout
  • kruidenzout
  • 4 zalmfilets (ongeveer 400 g)
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 1 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 mililiter Alpro soya Cuisine

Bereiding

Was de courgette, snijd hem in twee en verwijder de zaadlijsten.

Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met de olijfolie. Stoof deze 5 minuten aan.

Pers de knoflook en meng met peterselie, Alpro soya Cuisine, peper en zout bij de gestoofde courgette.

Pureer alles met een mixer.

Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze in de Alpro soya Bakken en Braden.

Serveer ze met de tapenade, gestoomde aardappelen en werk af met granaatappelpitjes.

Extra / Tip

Deze tapenade kun je ook gebruiken als toastbeleg.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 36502 keer gezien | 10 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=239