Receptendatabank
Zalm met tapenade van courgette
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zeezout
- kruidenzout
- 4 zalmfilets (ongeveer 400 g)
- 1 courgette
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 1 eetlepel(s) Alpro soya Bakken en Braden
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 mililiter Alpro soya Cuisine
Bereiding
Was de courgette, snijd hem in twee en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met de olijfolie. Stoof deze 5 minuten aan.
Pers de knoflook en meng met peterselie, Alpro soya Cuisine, peper en zout bij de gestoofde courgette.
Pureer alles met een mixer.
Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze in de Alpro soya Bakken en Braden.
Serveer ze met de tapenade, gestoomde aardappelen en werk af met granaatappelpitjes.
Extra / Tip
Deze tapenade kun je ook gebruiken als toastbeleg.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 36502 keer gezien | 10 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=239