Waar vandaan: Culinair > Recepten > Reeboknootjes met ‘Duvel’, pompoenpuree met krokante spekjes

Receptendatabank

Reeboknootjes met ‘Duvel’, pompoenpuree met krokante spekjes culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Reeboknootjes met ‘Duvel’, pompoenpuree met krokante spekjes

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • mosterd
  • kippenbouillon
  • jenever
  • 1 Duvel
  • 1 ui
  • knoflook
  • tijm
  • enkele jeneverbessen
  • olijfolie
  • 4 deciliter wildfond
  • 50 gram spek
  • 200 gram pompoen
  • 400 gram aardappelpuree
  • 600 gram reebokfilet

Bereiding

Stoof de ui en de pompoen aan in Maïskiemolie.
Voeg er tijm en wat kippenbouillon aan toe en laat garen.
Pureer en meng met aardappelpuree.
Versnijd het spek in fijne lardons die u lichtjes blancheert en daarna krokant bakt in Maïskiemolie. Zet de parures van het spek samen met de ui, jeneverbesjes en look aan in Maïskiemolie, haal alles uit de pan en kleur hierin de reeboknootjes aan.
Voeg de aromaten weer toe en flambeer het geheel met de jenever. Deglaceer met duvel.
Haal het vlees uit de pan zodra het gaar is, voeg wildfond toe en laat die even inkoken.
Breng eventueel op smaak met wat mosterd.

Extra / Tip

i.p.v. Olijfolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.


Deglaceren : de aanbaksels die in de pan achtergebleven zijn al roeren oplossen met water, wijn of een andere vloeistof.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 20218 keer gezien | 10 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=189