Receptendatabank
Reeboknootjes met ‘Duvel’, pompoenpuree met krokante spekjes
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- mosterd
- kippenbouillon
- jenever
- 1 Duvel
- 1 ui
- knoflook
- tijm
- enkele jeneverbessen
- olijfolie
- 4 deciliter wildfond
- 50 gram spek
- 200 gram pompoen
- 400 gram aardappelpuree
- 600 gram reebokfilet
Bereiding
Stoof de ui en de pompoen aan in Maïskiemolie.
Voeg er tijm en wat kippenbouillon aan toe en laat garen.
Pureer en meng met aardappelpuree.
Versnijd het spek in fijne lardons die u lichtjes blancheert en daarna krokant bakt in Maïskiemolie. Zet de parures van het spek samen met de ui, jeneverbesjes en look aan in Maïskiemolie, haal alles uit de pan en kleur hierin de reeboknootjes aan.
Voeg de aromaten weer toe en flambeer het geheel met de jenever. Deglaceer met duvel.
Haal het vlees uit de pan zodra het gaar is, voeg wildfond toe en laat die even inkoken.
Breng eventueel op smaak met wat mosterd.
Extra / Tip
i.p.v. Olijfolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.
Deglaceren : de aanbaksels die in de pan achtergebleven zijn al roeren oplossen met water, wijn of een andere vloeistof.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 20218 keer gezien | 10 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=189