Waar vandaan: Culinair > Recepten > Tonijncarpaccio met avocado-olie en limoen, kruidenslaatje met parmesanschilfers
Receptendatabank
Tonijncarpaccio met avocado-olie en limoen, kruidenslaatje met parmesanschilfers
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- dille
- basilicum
- focaccia
- Vandemoortele Zonnebloemolie
- Vandemoortele Fijne Slaolie
- bieslook
- kervel
- cresson
- parmesan
- 1 limoen
- 1/2 bosje rucola
- 300 gram verse tonijnfilet
Bereiding
Leg de tonijnfilet enkele uren in de diepvries zodat hij flinterdun gesneden kan worden.
Kruid met peper en zout, wat gesnipperde dille, bieslook, Zonnebloemolie en limoensap.
Laat een half uurtje marineren.
Maak een salade van de rucola en de tuinkruiden, breng op smaak met Fijne slaolie en enkele druppels limoensap.
Dresseer de salade op de carpaccio en werk af met enkele parmesanschilfers.
Snijd toasts van de focaccia, maak ze even krokant in de oven en serveer ze samen met de tonijn.
Extra / Tip
i.p.v. Zonnebloemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken. De Fijne Slaolie kan vervangen worden door Koolzaadolie of Vandemoortele Culinaire.Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 69425 keer gezien | 14 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=173