Receptendatabank
Kalkoen op zijn 'osso buco's'
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- tijm en laurier
- 2 wortelen
- 4 tomaten
- 2 selderijstengels
- sap en schil van 1 sinaasappel
- 2 uien
- peper en zout
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 eetlepel(s) Parmezaanschilfers
- 2 eetlepel(s) gehakt basilicum
- 4 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 gram kalkoenfilet
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 207
Bereiding
Snijd de kalkoen in stukken van 3 cm en bak ze aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper (en zout).
Pel de uien en de knoflook. Schraap de wortelen. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Hak de knoflook fijn. snijd de wortelen, de uien en de selderij in blokjes van 1 cm en voeg ze samen met de knoflook bij de kalkoen.
Blus het geheel met de balsamicoazijn en het sinaasappelsap.
Voeg de tomaten en de tomatenpuree en eventueel wat water toe.
Voeg er een stukje sinaasappelschil, de tijm en laurier bij en laat gedurende 40 minuten verder garen.
Serveer met de parmezaanschilfers en het basilicum.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 47027 keer gezien | 15 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=166