Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor gemarineerd gebraad.

Hieronder kun je een recept voor gemarineerd gebraad terugvinden:

Gemarineerd gebraad, appeltjes en veenbessen

Benodigdheden :

ˇ Voor de marinade:1fles rode wijn

ˇ 2 wortelen,1 ui, enkele selderijstengels

ˇ kruidenbosje ,peperkorrels,jeneverbessen

ˇ 1 scheut olie

ˇ 1 scheut wijnazijn

ˇ

ˇ 2 kg varkensgebraad

ˇ 8 niet tot moes kokende appelen BV, Jonagold

ˇ 100 g veenbessen, 100 g suiker

ˇ 1 liter bruine fond

ˇ 50 g blonde roux

ˇ 1 dl cognac

ˇ 2 eetlepels aalbessengelei

ˇ peper en zout

Bereiding :

ˇ Het vlees enkele dagen, BV ,48 uur te marineren zetten. Regelmatig omdraaien.

ˇ Het vlees er uit halen, drogen en kleuren in de pan. Kruiden.

ˇ In een braadslede leggen en de groenten van de marinade toevoegen. Braden gedurende 50 minuten in een oven van 160°C.

ˇ De braadslede déglaceren met de bruine fond en de marinade, binden met de roux en zeer sterk laten inkoken tot gewenste dikte. Op punt zetten met peper en zout, cognac en gelei.

ˇ Ondertussen de klokhuizen uit de dwars doorsneden appels halen en deze pocheren in lichte suikersiroop. De veenbessen koken met suiker tot moes en in dit holte van de appels scheppen.

ˇ Het vlees dat wel een half uurtje mag gerust hebben op een warme plaats, in plakken snijden, overgieten met de saus en opdienen, met de appeltjes met veenbessen.

ˇ Opdienen met kroketten of dauphine aardappelen.

Enkele tips:

- wat de wijnkeuze betreft, raden wij aan om voor dezelfde wijn te opteren die je gebruikt voor de marinade. Vraag hiervoor best raad aan een wijnverkoper.

- de appeltjes zijn eerder geschikt voor een winters gerecht. Vervang deze door twee soorten groenten.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :