Waar vandaan: Advies > Culinair

Lecithine om saus te doen schuimen ?

Ik kreeg onlangs als raad wat lecitine bij een saus te doen om ze beter te doen schuimen en het aldus bekomen schuim langer te bewaren tijdens het dresseren. Maar dit sloeg fel tegen !!! Géén schuim, en bovendien kost lecitine poeder stukken van mensen !!! Kan U mij een techniek geven om als versiering een beetje schuim van een saus op een gerecht te doen? Ik dacht mixen met een Bamix maar het schuim is vlug weg !!!)

Voor vette sauzen adviseren we je om “sucro” te gebruiken. Los “sucro” op in water en mix vervolgens de saus er onder. Voor 1 liter heb je 15 gr sucro nodig. Sucro lost niet op in vet.

Deze producten zijn alleen maar te koop in de gespecialiseerde handel zoals ISPC.

Op deze site is een video te zien met uitleg over de werken:. http://www.texturaselbulli.com/ENG/videos_recetas_01.html# (Cotton air )

Lectine (Lecithine) kan maar 60°C verdragen en verliest daardoor zijn emulsionerende kracht.

De Bamix heeft een tweetal hulpstukjes (ipv mesjes), probeer deze eens. De gladde schijf heeft een sterk schuimende werking.

Lecithine is niet zo duur. Is zelfs in vele supermarkten te koop in de afdeling dieetvoeding. Laat deze eerst weken in lauw water.


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: