Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kunnen wij een lekkere "coq au vin" voor 8 personen maken ?

Hoe kunnen wij een lekkere "coq au vin" voor 8 personen maken - lukt het ook indien wij enkel bovenbillen zouden klaar maken ?

“Coq au vin” kan perfect klaar gemaakt worden met de bovenbouten van kip. De kip voor “coq au vin” wordt immers altijd in stukken gesneden!

Bereiding:

Wentel de stukken kip door bloem en schud het overtollige er weer af. Kleur de stukken in een braadpan met braadmargarine. Verleg de kip naar een pot. Verwarm de pot en giet een glaasje cognac bij de kip en flambeer! Blus met rode wijn.

Tip: voeg er bruine fond aan toe (ongeveer evenveel fond als wijn). De kip moet bijna onder staan. Kruid met peper en zout en een kruidenbosje bestaande uit enkele blaadjes laurier, tijm en peterseliestengels.

Leg een deksel op de pot en laat zachtjes gaar worden.

Maak ondertussen het volgende klaar:

Ingrediënten:

- 250 g gebakken kleine champignons

- 200 g gebakken spekblokjes (gerookt of gezouten)

- 300 g verse zilveruitjes (niet uit een bokaaltje!). Pel deze uitjes en laat ze zachtjes gaar worden in een kleine braadpan met wat braadmargarine en een scheutje water.

Als de kip bijna gaar is voegt er dan de garnituren bij. Laat nog een tiental minuten verder gaar worden. De totale kooktijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Normaal zal de saus dik genoeg zijn door de bloem. Indien dit niet zo is, dan kan de saus bijgebonden worden met een ander bindmiddel. Volgens de klassiek regels met aardappelmeel!

Voor meer info over “Coq au vin”, surf naar: http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=165


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: