Waarom zou ik voor een multifocale bril kiezen?

Vanaf de leeftijd van 40 jaar beginnen heel wat mensen moeite te hebben bij het zien van dichtbij. Dat is gewoon eigen aan de leeftijd. Dat komt omdat de elasticiteit van uw ooglens vermindert zodat u verziend wordt. Dat merkt u omdat u uw krant of bijsluiter steeds verder af moet houden bij het lezen.

Wat als u al een bril draagt om veraf te zien? Het is niet handig om een leesbril en een bril om veraf te zien steeds te moeten wisselen. Daarom is een multifocale bril een echte aanrader. Een multifocale bril is een bril waar je zowel dichtbij als veraf mee kan zien, met een vloeiende overgang voor de tussenscherpte, vandaar ook wel eens progressief genoemd. De overgangen zijn traploos en onzichtbaar. U kiest dus voor een multifocale bril als u bijziend bent en daarnaast ook nood hebt aan een leesbril. U neemt dan liefst meteen een multifocale bril omdat de dioptrie dan nog laag is en je zo makkelijker kan wennen.  En ook als u geen bril voor ver nodig hebt, is een multifocale bril een aanrader, omdat u dan dadelijk de tussenafstand corrigeert (wanneer u op de computer werkt, in de keuken,...)

Meer vragen & advies >> Archief.Multifocale brillen advies :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: