Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik een osso bucco ?

Osso bucco

Ingrediënten :

· 4 dikke sneden kalfsschenkel met been

· olijfolie

· bloem

· ½ liter tomaten uit blik

· 1 in blokjes gesneden ui

· 1 witte selderij ( enkele takken)

· 2 wortelen

· ½ fles witte wijn

· 1 citroenschil zonder het witte vlies

· platte peterselie

· 1 knoflook

· oregano, look, tijm, laurier

Bereiding :

· Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en haal door bloem.

· Kleuren in olijfolie

· Neem het vlees uit de pan en fruit de groenten aan in dezelfde pan (zonder kleur te geven). Voeg de fijngehakte knoflook naar smaak toe.

· Leg de schenkels op de groenten.

· Voeg de fijngemaakte tomaten en de witte wijn toe evenals alle specerijen (inclusief peper en zout).

· Afdekken en ongeveer één uur laten sudderen onder deksel.

· Breng op smaak met peper en zout en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

· Hak een stukje citroenschil fijn en bijna evenveel of iets meer platte peterselie. Strooi dit mengsel over het vlees bij het opdienen. Het merg uit het been wordt gegeten op een stukje brood.

· Serveren met saffraanrijst of verse deegwaren.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :