Waar vandaan: Advies > Financieel advies

Mag ik een familielid een handje helpen als die werkzaamheden uitvoert aan zijn woning?

Dat mag, maar je moet wel rekening houden met enkele beperkingen.

  • Gratis hulp bij bouwwerkzaamheden is toegestaan aan familieleden tot de tweede graad. Als het om een sociale woning gaat, wordt dat uitgebreid tot familieleden tot de vierde graad. De graad bereken je door de stappen tussen de twee betrokkenen te tellen, opgaand via de gemeenschappelijke voorouder. Broers, zussen, grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen zijn dus familieleden in de tweede graad.
  • Als je btw-plichtig bent en werkzaamheden uitvoert die tot jouw beroepsactiviteit behoren, is er btw verschuldigd op de hulp die je hebt geboden.
  • Als je werkloos of bruggepensioneerd bent, moet je voor gratis hulp aan familieleden tot de tweede graad eerst de toestemming vragen van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening. Dat doe je met formulier C45A. Houd er rekening mee dat een ongeval snel is gebeurd. Naast de nodige voorzichtigheid is een goede verzekering dan ook aan te raden.

Nuttige link: ww.rva.fgov.be

Meer vragen & advies >> Archief.In samenwerking met :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: