Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb steeds problemen met konijn. Het vlees is steeds te droog. Wat doe ik verkeerd ?

Ik heb steeds problemen met konijn. Het vlees is steeds te droog. Wat doe ik verkeerd ? Hetzelfde probleem heb ik ook bij goulash en ik kan geen smakelijke pikante smaak krijgen, meestal is het te flauw, welke zijn de juiste kruiden en in welke hoeveelheid ?

Met plezier geven wij een antwoord op uw beide vragen. We zullen beginnen met de vraag over konijn.

Een veelvoorkomend probleem bij konijn is dat men een konijn veel te lang laat stoven, daardoor wordt het droog en draderig. Het is moeilijk een juiste stooftijd op te geven. Af en toe een stukje vlees proeven en beoordelen is de beste methode.

Bij goulash is dezelfde regel van toepassing. Zorg voor kwaliteitsvlees. Koop dit bij een slager en vraag hem om vlees dat geschikt is voor dergelijke bereidingen. Rundvlees van de hals of schouder is zeer goed.

Bak het vlees eerst aan, niet te lang. Voeg veel gesnipperde uien toe en laat ook kleuren. Bestrooi rijkelijk met paprikapoeder, eventueel pikante paprikapoeder. Meng er een beetje tomatenpuree bij. Kruiden met peper en zout en een laurierblad.

Als specerijen voor goulash bestaan er tientallen versies. Karwij of komijnzaad worden ook veel gebruikt. Dit smaakt niet pikant maar geeft een specifieke smaak.

Dikwijls worden ook zoete paprika’s gebruikt maar dit is zeker niet authentiek.

Als je een pikante saus verkiest, voeg dan een spaans pepertje toe (in ringetjes gesneden)


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: