Waar vandaan: Advies > Financieel advies

Zijn bepaalde verzekeringen verplicht of aan te raden als ik aan vrijwilligerswerk doe?

Als vrijwilliger
Het grootste risico dat je loopt is dat jouw aansprakelijkheid in het gedrang komt als er iemand schade lijdt en dat aan een persoonlijke fout van jou te wijten is.
Ga na of de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk verricht, verzekerd is. En tegen welke risico’s. Soms zijn organisaties wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten.
Als dat niet het geval is, kan jij je beschermen met de Gezinspolis, beter bekend als de familiale. Om ook jezelf te beschermen, kan een polis lichamelijke ongevallen interessant zijn. Beide polissen bieden jou trouwens een gepaste bescherming in veel meer situaties dan alleen tijdens jouw vrijwilligerswerk.

Als bestuurslid
Als je zelf als bestuurder actief bent in een vrijwilligersorganisatie of een andere vereniging, kan je het best in naam van de vereniging een Polis Vrijwilligersorganisaties of een Polis Verenigingsleven sluiten. Deze verzekeringen voorzien in een dekking bij lichamelijke ongevallen en als jouw aansprakelijkheid in het gedrang komt. Daarnaast kan je terugvallen op rechtsbijstand als het tot een dispuut zou komen.

Meer vragen & advies >> Archief.



In samenwerking met :