Waar vandaan: Advies > Financieel advies

Hoe kan ik veilig en comfortabel betalen in binnen- en buitenland?

Pc-bankieren
Met een abonnement op pc-bankieren en een internetaansluiting kan je handig en in alle veiligheid heel wat van jouw bank- en verzekeringszaken regelen.

  • Dankzij het gebruik van de kaartlezer en de bankkaart krijg alleen jij op een veilige manier toegang tot jouw persoonlijke gegevens.
  • Pc-bankieren kan zowel van thuis uit als in jouw appartement aan de kust, jouw winterverblijf in het zuiden of om het even waar. Als je vanuit het buitenland wilt pc-bankieren, is dat dus geen probleem.
  • De dienst staat 24 uur per dag en 7 dagen per week tot jouw beschikking. Je bankiert online en in realtime vanaf ongeacht welke computer.
Voor al jouw verrichtingen kan je terecht in jouw bankkantoor. Je kan natuurlijk ook de automaat gebruiken.

Kredietopening met aankoopbescherming
Voor de aankoop van elektronische apparaten en toestellen is de PINTO VISA-kaart een optie. Met deze kredietkaart kan je alles betalen. Kan je desgewenst jouw aankopen gespreid terugbetalen. En geniet je een extra aankoopbescherming. Die aankoopbescherming houdt in dat je binnen bepaalde limieten kan terugvallen op een verlengde garantie. Of op een vergoeding in geval van diefstal of schade.
De verlengde garantie verlengt de wettelijke waarborgperiode van twee jaar voor elektrische of elektronische apparaten met nog eens twee jaar extra. Bovendien krijg je de vervanging of herstelling vergoed als het aangekochte voorwerp wordt gestolen of schade oploopt.

Kredietkaart met reisverzekering
Met de Gold MasterCard kan je wereldwijd geld opnemen en betalen. Standaard heb je een uitgavenlimiet van 5.000 euro. Krijg je uitstel van betaling en profiteer je van een bijzondere annuleringsverzekering, inclusief afbrekingsdekking. Deze verzekering dekt, onder bepaalde voorwaarden, niet alleen de annuleringskosten van privéreizen van jou en jouw gezin het hele jaar door. Maar ook de gedwongen, voortijdige afbreking van jouw reis. En dat tot 6.000 euro per schadegeval, zonder franchise.
Wat moet je doen als je tijdens jouw vakantie je betaalkaart verliest of als ze wordt gestolen? Bel dan onmiddellijk naar CardStop op het nummer 070 344 344 om jouw kaart te laten blokkeren. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Vanuit het buitenland is het nummer 0032 70 344 344. Houd dit nummer altijd bij de hand. Zet het bijvoorbeeld in het telefoonboek van jouw gsm. Zodra je CardStop hebt gewaarschuwd, wordt jouw kaart meteen geblokkeerd. Misbruik is daarna uitgesloten.

Volmacht
Vertrek je voor langere tijd naar het buitenland en heb je daar geen toegang tot pc-bankieren? Dan kan je jouw zoon of dochter een volmacht geven. Hij of zij kan dan een bankkaart op jouw rekening krijgen en kan daarmee via zijn / haar pc-bankieren-abonnement als gevolmachtigde jouw rekeningen beheren, overschrijvingen doen, enz.
Wat jouw zoon of dochter precies mag doen, bepaal je zelf. Je kan hem of haar namelijk een algemene of een bijzondere volmacht geven. Met een algemene volmacht kan hij / zij alle verrichtingen uitvoeren die je als rekeninghouder kan doen. We denken dan aan de aankoop of verkoop van beleggingsfondsen of het herbeleggen van kapitalen die vrijkomen. Met een bijzondere volmacht beperk je de vrijheid van jouw zoon of dochter, bijvoorbeeld tot verrichtingen op een bepaalde rekening of voor een bepaald maximumbedrag. Een volmacht met bankkaart is ook handig als je zelf tijdelijk of blijvend niet goed te been bent en jouw zoon of dochter al jouw boodschappen en inkopen voor je doet.

Sms
Je kan je inschrijven op sms-diensten. Daarmee blijf je overal en altijd op de hoogte van jouw rekeningstand, de slotkoersen op de beurs. Of het moment dat een door jou gestelde limiet voor jouw rekeningstand of de koers van een bepaald aandeel of fonds is bereikt. Je kiest zelf op welke dagen of bij welke limieten u een sms wilt ontvangen.

Meer vragen & advies >> Archief.



In samenwerking met :