Waar vandaan: Advies > Culinair

Eendenborst

Wij willen met de Kerst eendeborstfilet klaarmaken.
Hoe doe ik dat ,en wat heb ik nodig. Het is voor 2 personen.

Een eendenborstfilet is voldoende voor twee personen.

Haal desgewenst het dikke vel van de filet. Dit vel kan je in reepjes snijden en apart uitbakken. Het gerecupereerde vet kan je gebruiken om het vlees en de aardappeltjes in te bakken. Je kan hiervoor ook een takje rozemarijn gebruiken, maar dat hoeft niet.

Het vlees zelf kan je gewoon bakken zoals een biefstuk, het moet nog lichtjes roze blijven binnenin, anders wordt het taai. Kruid de filets met peper en zout en bak twee tot drie minuten aan weerszijden in eendenvet. Laat het vlees nadien een vijftal minuten rusten vooraleer te snijden.

De uitgebakken vetreepjes kan je nu over het gesneden vlees strooien.

Je kunt ook het vel aan de filet laten. Hierbij is het dan van belang dat dit vel eerst ruitvormig ingesneden worden. Bak daarna eerst de velkant in een droge pan en giet regelmatig het uitlopende vet af.

Je hoeft bij eendenborst geen ingewikkelde sauzen te maken. Een gewone groente past er perfect bij. Ook iets zoets past er goed bij qua smaak, zoals appelmoes, gebakken appeltjes of rode kool.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Heeft u een bijstandsverzekering?