Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik verse zalm maken in bladerdeeg?

Zoek naar grote vellen bladerdeeg in de handel. Geen ronde lappen voor taarten of kleine plakjes.

Zorg voor een zalmfilet waaruit alle kleine graatjes verwijderd zijn. Kruid deze met peper en zout. Steek de zalm zeer even in een zeer hete oven zodat de buitenkanten beginnen gaar te worden. Laat afkoelen.

Rol een rechthoekig stuk bladerdeeg een beetje verder uit. Bestrijk de lap met geklopt ei.

Leg de zalmfilet hierop.

Bestrooi de filet met gehakte peterselie, sjalotten en bieslook.

Dek af met een tweede laag bladerdeeg.

Snij de randen van het deeg weg zodat een mooi ovaal ontstaat.

Maak een tweetal gaatjes bovenop het deeg om de damp uit te laten tijdens het bakken.

Bestrijk nogmaals met geklopt ei en breng desgewenst enkele kleine versieringen aan met kleine snippers bladerdeeg.

Bak een twintigtal minuten in een oven van 180°C.

Geef apart een saus bij de vis, eventueel gewoon gesmolten boter met wat citroensap.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :